Prohledat tento blog

pondělí 25. října 2010

V souboji bratrů Kovářů se radoval plzeňský Jan


Hokejisté Plzně znovu sestřelili lídra Tipsport extraligy. Po Třinci skalpovali Indiáni před tímto kolem vedoucí Mountfield 4:2. Z ostře sledovaného souboje bratrů Kovářů vyšel lépe plzeňský střelec Jan, který pokořil svého bratra v budějovické kleci hned dvakrát, přičemž jeho druhá trefa z 57. minuty byla trefou vítěznou. V urputné a takticky vedené bitvě se jako první radovali Západočeši. Šikovnou tečí Jeřábkova nahození se o to postaral právě Jan Kovář. Následně v dobré pozici trefil Jeřábek jen rameno hostujícího brankáře a hosté se dostali do hry. Po ukázkově sehraném přečíslení se prosadil Roman Pšurný. V úvodu druhé třetiny přežili domácí více než minutové oslabení tři na pět, největší šanci hostů spálil Pletka. V utkání kralovali oba brankáři, odchovanci píseckého hokeje Mazanec a Kovář. Ale v závěrečné pětiminutovce se děly věci. V 56. minutě tečoval Sýkorovo nahození Michal Dvořák a ČEZ Aréna vybuchla nadšením. Jenže euforii shladil ihned v minutě následující Rostislav Martynek. Indiáni se však s remízou nespokojili. 43 sekund po Martynkově trefě rozhodl o vítězství domácích svou druhou brankou večera Jan Kovář. Výhru domácích pečetil v powerplay soupeře kapitán Straka. Stinnou stránkou utkání bylo nepříjemné zranění Václava Pletky, který po souboji s obráncem Modrým skončil na nosítkách. Naštěstí následky tohoto souboje nejsou příliš vážné.

Plzeň – Č. Budějovice 4:2 (1:1, 0:0, 3:1)

Muž zápasu: Jan Kovář

Branky a nahrávky: 10. Jan Kovář (St. Pierre), 56. Dvořák (Sýkora, Straka), 57. Jan Kovář (Vlasák, Sýkora), 59. Straka (Vostřák) – 20. R. Pšurný (Kašpařík), 57. Martynek. Rozhodčí: Husička, Polák – Bryška, Novák. Vyloučení: 5:5, využití: 1:0. Diváků: 5877.

Plzeň: Mazanec – J. Jeřábek, Jiří Hanzlík, St. Pierre, Modrý, Benák, Dresler, Frolo – Dvořák, Straka, Vlasák – P. Sýkora, Jan Kovář, J. Heřman – Lammers, M. Heřman, Johnson – Stránský, Vostřák, Lev. Trenér: M. Jelínek.

České Budějovice: Jakub Kovář – Snopek, Šulc, Novák, Jank, Tůma, Vydarený – Šimánek, Mikeska, Pletka – Gulaš, Kašpařík, R. Pšurný – Mertl, Červený, Martynek. Trenér: F. Výborný

Žádné komentáře:

Okomentovat