Prohledat tento blog

sobota 2. října 2010

Indiáni si z Vítkovic odvážejí debakl


Již třetí zápas plzeňských hokejistů v řadě skončil výsledkem 6:1, bohužel však podruhé v neprospěch Západočechů. Včerejší utkání rozhodly přesilové hry, zatímco hosté se ani v jedné ze sedmi početních výhod neprosadili, domácí využili čtyři přesilovky z devíti. Indiány skalpovali především útočníci Káňa s Hunou, kteří si shodně připsali dvě branky a jednu asistenci. Velkou zásluhu na výhře domácích má i někdejší plzeňský brankář Roman Málek, který se zaskvěl sedmadvaceti zásahy. Ostravané začali svou cestu za třemi body už v 11. minutě, kdy se v přesilovce před Přikryla protáhl kanonýr Huna a střelou do víka otevřel skóre. Indiáni si sice vytvořili několik šancí, leč bez gólového efektu. V polovině zápasu dostaly Vítkovice po faulu Martina Heřmana možnost druhé přesilovky a tentokrát ji využili ještě rychleji než tu první. Po vyhraném vhazování se kotouč dostal přes Trnku na Michala Barinku a ten od modré propálil Přikryla. Heřman pobyl za katrem pouhých 12 sekund. Téměř identická situace nastala o dvě minuty později. Trestnou lavici zahříval opět Heřman a po oku lahodící kombinaci se po druhé v utkání trefil slovenský štírek Huna. Modrobílí rozhodně nesložili zbraně a po necelých čtyřech minutách závěrečného dějství byli blízko kontaktního gólu. Jenže výborně chytající Málek sebral neúnavnému bojovníkovi Strakovi z hokejky téměř jistý gól. Když se jedenáct minut před koncem blýskl parádním sólem hrdina zápasu Káňa, nesly se halou mexické vlny. Radost domácím fanouškům nezkazila ani trefa hostujícího Martina Heřmana. Domácí totiž pojistili své vítězství dalšími dvěma zásahy. Nejprve proměnil trestné střílení Jan Káňa a v 55. minutě zatloukl poslední hřebíček do plzeňské rakve Viktor Ujčík. Kouzlo porubského azylu trvá i nadále, Vítkovice vyhrály na tamním ledě všechna tři domácí utkání. Plzeňané se o reparát pokusí v neděli na horkém pardubickém ledě.

Zdeněk Moták (Vítkovice): "Přijel tým, který chce hrát otevřený hokej, a to nám svědčilo. Rozhodly úvodní tři přesilovky, které se nám podařilo po hezkých kombinacích využít. Důležitý pak byl za stavu 3:0 i zákrok Málka proti Strakovi, kdybychom dostali gól, utkání se mohlo ještě zvrtnout jakkoliv."
Marian Jelínek (Plzeň): "Soupeř byl ve všech atributech lepší. Prohráli jsme si to ale sami v přesilových hrách. Na začátku jsme měli dvě, nevyužili jsem je a naopak soupeř z prvních čtyř přesilovek třikrát skóroval. To bylo z hlediska vývoje rozhodující. Ale i v dalších věcech jsme byli o krok za domácími. Hrozně moc inkasujeme a nedaří se nám oslabení, v čemž jsme byli loni nejlepší v extralize."

HC Vítkovice Steel - HC Plzeň 1929 6:1 (1:0, 2:0, 3:1)
Branky a nahrávky: 11. Huna (Burger, Malík), 29. Barinka (Trnka, Pohl), 33. Huna (Káňa, Burger), 49. Káňa (Huna), 52. Káňa (TS), 55. Ujčík - 51. Heřman (Petruška). Rozhodčí: Jeřábek, Hodek - Bryška, Dřínovský. Vyloučení: 7:9. Využití: 4:0. Střely na branku: 36:28. Průběh utkání: 4:0, 4:1, 6:1.
HC Vítkovice Steel: Málek - Barinka, Malík, Ovčačík, Punčochář, Rehák, Trnka, Voráček - Burger, Huna, Húževka, Káňa, Klimek, Pohl, Svačina, Strapáč, Sýkora, Szturc, Šedivý, Ujčík, Vrána.
HC Plzeň 1929: Přikryl - Hanzlík, Slaney, Frolo, Dresler, Jeřábek, Modrý, St. Peirre - Lev, Vostřák, Kovář, Vlasák, Obdržálek, Heřman, Dvořák, Langfeld, Lammers, Johnson, Petruška, Tvrdík, Pitule, Straka.

Žádné komentáře:

Okomentovat