Prohledat tento blog

sobota 23. října 2010

KV Aréna zůstává pro Indiány prokletá


Plzeňští hokejisté nejezdí do KV Arény rádi. V minulé sezoně si odvezli z Varů debakly 0:7 a 2:6. V letošním ročníku podlehli Plzeňané v této hale svému věčnému rivalovi 2:5 v letním Tipsport Cupu a stejným výsledkem skončila i včerejší bitva v lázeňské metropoli. Indiáni posíleni dvěma výhrami v řadě vlétli na domácí Energetiky a již ve třetí minutě se po faulu na Stránského pískalo trestné střílení. Plzeňský mladík však na Lukáše Mensatora nevyzrál. Záhy se už ale skóre měnilo. Po přihrávce Lammerse zpoza brány se trefil obránce Benák a Plzeň zaslouženě vedla. Hosté ale dostali Vary do zápasu svou nedisciplinovaností, domácí ale většinu přesilovek nesehráli dobře. Ve 14. minutě se však radovali, po pasu Melenovského překonal mladíka Mazance Dej. Hned zkraje druhého dějství se blýskl parádní akcí Petr Kumstát. "Domácí věž" projela v přesilovce celým hřištěm a střelou pod vyrážečku gólmana poslal domácí do vedení. Indiáni ještě jednou zvedli hlavu a to ve 33. minutě. Po přesilovkovém obléhání nabil nejproduktivnější muž extraligy Vlasák na modrou Jiřímu Hanzlíkovi a ten nekompromisní ranou prostřelil Mensatora. Ve 33. minutě ale znovu vedli domácí borci. Střelu kapitána Skuhravého vyrazil Mazanec před sebe a důrazný Štěpán Hřebejk zaznamenal rozdílovou trefu. Indiáni bojovali, svírali Energii do dusivých kleští, ale na vyrovnání nedosáhli. Naopak. Z ojedinělého brejku domácích udeřil Martin Zaťovič. Definitivní pečeť na výhru Varů přidal stejný hráč v 56. minutě, opět za asistence Lukáše Pecha. Prokletí KV Arény tak pokračuje, Plzeň je v extralize jediným týmem, který v této aréně ještě nebodoval.

K. Vary – Plzeň 5:2 (1:1, 2:1, 2:0)

Muži zápasu: Martin Zaťovič

Branky a nahrávky:
14. Dej (Melenovský), 21. Kumstát (Čutta), 33. Hřebejk (Skuhravý), 50. Zaťovič (Pech), 56. Zaťovič (Pech) – 4. Benák (Lammers), 31. Hanzlík (Vlasák). Rozhodčí: Fraňo, Hribik – Charvát, Kalivoda. Vyloučení: 6:6 + Frolo 10. min. osobní trest Využití: 1:1. Diváci: 5039 (vyprodáno).

Karlovy Vary:
Mensator – Nosek, Čutta, Gřegořek, Sloboda, Parýzek, Kokko, Dobroň, Hájek – Kumstát, Skuhravý, Sailer – D. Hruška, Pech, Zaťovič – Melenovský, Dej, Skladaný – Cyganov, Kuběna, Hřebejk. Trenéři: Stavjaňa, Baďouček a Kněžický.

Plzeň:
Mazanec – Hanzlík, St. Pierre, Modrý, Benák, Dresler, Frolo, Jeřábek, Lev – Dvořák, Straka, Vlasák – Sýkora, Kovář, J. Heřman – Lammers, M. Heřman, Johnson – Stránský, Vostřák, Tvrdík. Trenéři: Jelínek a Razím.

Žádné komentáře:

Okomentovat