Prohledat tento blog

sobota 30. října 2010

Útočná lavina Viktorie zničila Teplice


Ani první porážka v letošní sezoně, kterou ušťedřila Viktoriánům v minulém kole Mladá Boleslav, nijak plzeňský expes nepřibrzdila. Lídr Gambrinus ligy včera rozstřílel Teplice na domácím hřišti 4:2 a nadále si udržuje pohodlný náskok na čele tabulky. V úvodu utkání držel celý stadion minutu ticha k uctění památky nedávno tragicky zesnulého fanouška Viktorie Petra Žitníka. Jeho kamarádi rozvinuli v kotli obří transparent s jeho velkou fotografií s nápisem ´Odpočívej v pokoji´. Fotbalisté Viktorie nastoupili s černými páskami na rukávu. Viktoria se do svého soupeře zakousla a od úvodu si vytvořila značnou převahu. A dvakrát hostům demonstrovala svoji sílu při standardních situacích. V 8. minutě zahrával Horváth roh, míč se přes Navrátila dostal k hrdinovi zápasu Petrželovi a ten nedal Grigarovi šanci. Zanedlouho minula střela Koláře jen těsně horní růžek teplické klece. Ve 33. minutě se opakovala situace z úvodu. Kapitán domácích Horváth rozehrál rohový kop, na který si naběhl Bystroň a hlavou zvýšil na 2:0. Šest minut po změně stran se blýskl Grigar proti Bakošovi, ale v 57. minutě byl proti dorážce kanonýra Rezka bezmocný. Hosté sice zanedlouho kontrovali Matulou, ale definitivní hřebiček do jejich rakve zatloukl v 81. minutě svou druhou brankou v utkání Milan Petržela. Severočeši v závěru jen kosmeticky upravili výsledek trefou Vondráška.

FC Viktoria Plzeň – FK Teplice 4:2 (2:0)

Branky: 8. a 81. Petržela, 33. Bystroň, 57. Rezek – 59. Matula, 85. Vondrášek. Rozhodčí: Bílek – Ubias, Jiřík. ŽK: Petržela, Horváth, Pavlík – Čajič, Matula. Diváci: 6657.

Plzeň:
Pavlík – Rajtoral, Navrátil, Bystroň, Limberský – Petržela 86. Petržela), Rada, Horváth, Kolář, Rezek (90. Jiráček) – Bakoš (68. Ďuriš). Trenér: Vrba.

Teplice:
Grygar – Siva, Smejkal, Matula, Rosa – Ljevakovič (75. Zoubele), Čajič, Hošek (56. L. Došek), Stožický (82. Kalivoda) – Mahmutovič, Vondrášek. Trenér: Plíšek.

Žádné komentáře:

Okomentovat