Prohledat tento blog

sobota 16. října 2010

Brankář Hovi vynuloval plzeňské střelce


Hokejisté extraligové Plzně dodrželi i v pátečním utkání Tipsport extraligy tradici, která se s nimi táhne od úvodu soutěže. Vždy po vítězném utkání totiž přichází na řadu porážka. Po úterní vydřené výhře nad Mladou Boleslaví si vylámali Plzeňané zuby na brněnské Kometě, kterou loni čtyřikrát přehráli. V brance Brňanů čaroval finský gólman Sasu Hovi, který udržel druhé čisté konto v řadě. Indiáni v úvodu zasypali brněnského brankáře sprškou ran, ale skóre se neměnilo. Fantastický zákrok vytáhl strážce brněnské svatyně v 8. minutě, když v leže lapačkovým kouzlem sebral Vlasákovi jistý gól. "Nedal jsem gól, a to je to samé, jako když obránce chybuje v defenzivě. Beru to na sebe," lamentoval zkušený matador. Poté se osmělili i hosté, ale šance Humla a Pospíšila zastavil Salfický. V desáté minutě však kapituloval. Extraligový matador Dopita vyhrál čistě buly a obránce Pavel Zubíček propálil Salfického. A v závěru prvního dějství bylo pro domácí ještě hůř. Po zaváhání domácích ve středním pásmu se dostal ke střele Balej, jehož pokus domácí brankář vyrazil jen na hokejku úplně osamoceného Radima Hrušky. Ve druhé části se v plzeňské kleci překvapivě objevil Dominik Halmoši. Pro mladého brankáře to byla extraligová premiéra. "Těšil jsem se, že konečně dostanu šanci. Nějaké napětí ve mně bylo, ale trému jsem neměl," nechal se slyšet Halmoši. "Týmu jsme chtěli dát nějaký impuls," objasnil překvapivý tah asistent trenéra Milan Razým. Indiánům nelze upřít bojovnost, ale Hovi s přehledem kryl všechny plzeňské pokusy. A tak v poslední třetině zatloukl poslední hřebíček do plzeňské rakve Balej. Šanci na reparát dostanou Západočeši už v neděli, kdy znovu na domácím ledě změří síly s Třincem.

Plzeň – Brno 0:3 (0:2, 0:0, 0:1)

Muž zápasu: Hovi.

Branky a nahrávky: 10. Zubíček (Dopita), 20. Hruška (Balej), 45. Balej (Kvapil, Stehlík). Rozhodčí: Minář, Smitka – Svoboda, Kalivoda. Vyloučení: 8:6, využití: 0:1. Diváků: 4725.

Plzeň: Salfický (21. Halmosi)- Jeřábek, Jiří Hanzlík, St. Pierre, Modrý, Benák, Dresler – P. Sýkora, Straka, Vlasák – Vostřák, Jan Kovář, Johnson – J. Heřman, M. Heřman, Dvořák – Stránský, Obdržálek, Lev – Tvrdík. Trenér: Jelínek.

Brno: Hovi – Protivný, Stehlík, Houdek, Zubíček, Richter, Malec – Balej, R. Hruška, Kvapil – Erat, Brabenec, Hubáček – Pospíšil, Huml, Veselý – R. Procházka, Dopita, Dlouhý. Trenér: Jeřábek.

Žádné komentáře:

Okomentovat