Prohledat tento blog

pondělí 25. října 2010

Pohádková série fotbalové Viktorie je u konce


Každá série jednou končí. Série neporazitelnosti fotbalové Viktorie Plzeň se zastavila na čísle dvanáct. Přesně tolik kol trval Gambrinus lize hon na suverénní Plzeň, až se to povedlo Mladé Boleslavi v rámci třináctého kola před kamerami České televize. Viktoria v nádherné bitvě třikrát dotahovala dvoubrankové manko, třikrát vstřelila kontaktní gól a měla i šance na vyrovnání, ale nakonec odjíždí z Boleslavi s prázdnou. Hráči Viktorie nastoupili do utkání s černými páskami, aby uctili památku minulou neděli tragicky zesnulého fanouška Petra Žitníka. Fanoušci Viktorie se oblékli do černého a rozvinuli transparent s nápisem: Žito, nezapomeneme! Utkání se hrálo od úvodu ve vysokém tempu a jako první se radovali domácí. Ve dvanácté minutě zaplula Chramostova střela přesně k tyči Pavlíkovy klece. Po půl hodině hry bylo pro Západočechy ještě hůř. Po ose Kulič-Procházka-Mendy se balon dostal k Rolkovi a ten ho pohotově zametl do sítě. V závěru poločasu o sobě dali vědět i hosté. Po Limberského přihrávce se bleskovou kličkou a přesnou ranou blýskl čerstvý reprezentant Petržela. V závěru prvního dějství selhal kanonýr Kolář v jasné gólové příležitosti. Hosté vstoupili do druhé půle s touhou vyrovnat, jejich plány ale zhatil proměněnou penaltou Táborský. Po minutě vykřesal naději pro svůj tým Rada, když bravurně usměrnil Horváthův přímý kop. Tím však gólové manévry zdaleka neskončili. V 69. minutě se šťastně prosadil Dimitrovski, hosté však nesložili zbraně. Nejprve orazítkoval břevno domácí svatyně Ďuriš, ale čtyři minuty před koncem přece jen dal Rajtoral kontaktní gól. Domácí v dramatickém závěru výhru udrželi a mohou se radovat ze skalpu lídra Gambrinus ligy.

FK Mladá Boleslav – FC Viktoria Plzeň 4:3 (2:1)

Branky: 20. Chramosta, 33. Rolko, 59. Táborský z PK, 69. Dimitrovski – 38. Petržela, 61. Rada, 86. Rajtoral. Rozhodčí: Zelinka – Gallo, Vysloužil. ŽK: Fabián, Procházka, Dimitrovski – Rajtoral, Rada, Pavlík, Brezinský, Horváth. Diváci: 3751.

Mladá Boleslav: Miller – Fabián, Rolko, Dimitrovski, Kalina – Táborský, Procházka (90. Johana), Opiela, Mendy – Kulič (68. Toleski), Chramosta (65. Řezníček).

Plzeň: Pavlík – Rajtoral, Bystroň, Navrátil, Limberský – Petržela (76. Ďuriš), Rada (85. Brezinský), Horváth, Kolář, Jiráček (46. Bakoš) - Rezek.

Žádné komentáře:

Okomentovat