Prohledat tento blog

pondělí 18. října 2010

Viktoria si poradila s Brnem a navýšila svůj náskok na čele tabulky


Fotbalisté Viktorie Plzeň i nadále válcují soupeře, naposledy v neděli v rámci dvanáctého kola smetli Zbrojovku Brno 4:1. Po klopýtnutí pražské Sparty, která doma nestačila na Teplice, se tak náskok svěřenců Pavla Vrby zvýšil už na luxusních dvanáct bodů. Předposlední Brno přijelo do Plzně s ofenzivní taktikou a po chybě kapitána Horvátha se mohlo i dostat do vedení, Hodek však v jasné pozici zaváhal. Poté přišly velké chvíle Milana Petržely, který minulý týden debutoval v národním týmu. A zvýšené sebevědomí plzeňského středopolaře bylo znát. V 16. minutě se jako první zapsal do listiny střelců, když prostřelil Lejsala. Petržela měl prsty i ve druhém zásahu lídra soutěže. V 27. minutě jej fauloval ve vápně Hudec a nařízený pokutový kop bezpečně proměnil Jan Rezek. Hosté nesložili zbraně a ve 34. minutě zahrozili Simerským. Ve 40. minutě však doopravdy udeřilo. Střelu Simerského ještě Pavlík vyrazil, při dorážce Michálka byl však bezmocný. V úvodu druhého dějství se vyznamenal Lejsal reflexivním zákrokem proti Rajtoralově střele. V 70. minutě ale získali Západočeši zpět dvoubrankový náskok, dorážkou Limberského střely se o to zasloužil nejlepší střelec Gambrinus ligy Rezek. Výhru suverénní Plzně zpečetil Daniel Kolář, po nepříjemném zranění hrající s ochranou maskou.

"Ve druhé půli byla naše defenziva výrazně lepší, soupeře už jsme do ničeho nepustili, a naopak vstřelili další dvě branky, které rozhodly zápas. Brno v Plzni podalo sympatický výkon," pochválil soupeře Vrba.

Brněnskému kouči Karlu Večeřovi se hovořilo hůře. "Dobré pasáže jsme střídali se slabšími. Zápas ale ukázal, proč je Plzeň první a my poslední. Na rozdíl od ní nám v šestnáctce soupeře chybí kvalita a důraz," lamentoval kouč hostů Večeřa.


FC Viktoria Plzeň – Zbrojovka Brno 4:1 (2:1)

Branky:
16. Petržela, 27. z PK a 70. Rezek, 79. Kolář – 40. Michálek. Rozhodčí: Mikel – Lakomý, Urban. ŽK: Rezek, Kolář - Dostálek, Hudec, Hamouz, Trousil. Diváci: 6138.

Plzeň: Rajtoral, Bystroň, Navrátil, Limberský – Petržela, Rada (87. Brezinský), Horváth, Kolář (80, Ďuriš) Rezek – Bakoš (64. Jiráček). Trenér: Vrba.

Brno: Lejsal – Dřížďal (80. Matyska), Trousil, Hudec, Hamouz – Dostálek, Simerský, Střešník (64. Michna), Michálek – Hodek, Kalabiška (88. Šamánek). Trenér: Večeřa.

Žádné komentáře:

Okomentovat