Prohledat tento blog

pondělí 28. února 2011

Brzký konec rozporuplné sezony


Na světelné tabuli svítí čas 67:54 a Richard Jareš střílí v přesilovce přesnou ranou z levého kruhu gól. Na jedné straně nespoutaná vlna euforie, na druhé straně barikády obrovské zklamání. Válečná stezka plzeňských Indiánů letošní extraligou je u konce, Plzeňané nestačili na litvínovskou Benzinu v poměru 1:3 na zápasy.

V sobotu ještě dokázali modrobílí bojovníci před bouřlivým publikem odvrátit první mečbol Chemiků. Stejně jako v předchozích duelech na severu Čech rozhodla už první dvacetiminutovka, kterou ovládli domácí v poměru 3:0. Čtvrtou trefu přidal zkraje prostřední periody kapitán Straka a Indiáni tak odvrátili hrozbu rychlého vyřazení.

Neděle 27. února se však stala pro Plzeň osudnou. Přitom začátek čtvrtého souboje tomu příliš nenapovídal. Hosté sice hned v úvodu zahrozili Trávníčkem, ale do vedení se dostali domácí. Strakovu přihrávku tečoval za Volkeho záda rutinér Vostřák, pro něhož to byl čtvrtý zásah v sérii. Indiáni pak drželi otěže zápasu pevně ve svých rukou až do nešťastné 24. minuty. Obránce Jeřábek trefil rozehrávkou brusli hostujícího Vopata, který se tak nevědomě stal autorem kuriózní branky. A od této chvíle jako by Plzeň zmizela z ledu.

Krátce po polovině zápasu dostali Plzeňané příležitost přesilové hry, ale Volkeho nepřekonali. Naopak vyloučený zadák Martinka se po návratu z trestné lavice trefil přesně k tyči a zmrazil slušně zaplněnou ČEZ Arénu. A bylo ještě hůř. V závěru třetiny zachytil obránce Kubát špatnou Modrého rozehrávku, zkušeného beka proměnil v solný sloup a pak přesnou střelou poslal Litvínov do dvoubrankového vedení.

Indiány tvrdé K.O. domácí nepoložilo a ve třetí části nadále dotírali na Volkeho bránu, ten však odolával. V 56. minutě ale vykřesal naději parádní individuální akcí náčelník Straka a Plzeň vycítila naději. Dvě minuty před koncem základní hrací doby se po závaru v litvínovském brankovišti prosadil šikovný Vlasák a poslal utkání do prodloužení.

V nastaveném čase dostali Chemici výhodu přesilové hry po faulu Modrého a obránce Jareš poslal plzeňský celek na dovolenou.

Pro Indiány tak skončila velice zvláštní sezona. Po listopadovém odečtu 19 bodů se museli Západočeši šplhat tabulkou vzhůru, což nakonec dokázali. Na smazání bodového manka potřebovali dva měsíce a jednadvacet kol!

A druhou kuriozitou letošního ročníku byl post brankáře. Trenéři vystřídali na klíčovém postu šest gólmanů, přičemž až Luboš Horčička chytil svou „šanci za pačesy“. Zkušený matador zapůjčený z prvoligového Znojma se nakonec stal nejlepším brankářem základní části.

Je jisté, že takto brzký konec sezony si určitě Indiáni nepředstavovali ani v těch nejhorších snech, přesto však dokázali smazáním bodové ztráty malý hokejový zázrak...

Žádné komentáře:

Okomentovat