Prohledat tento blog

středa 2. února 2011

Plzeň v historických dresech vydřela v Praze bod


Hokejisté Plzně vydolovali cenný bod v utkání sedmačtyřicátého kola Tipsport extraligy a díky zaváhání Brna a Karlových Varů se udrželi v elitní desítce. V urputném utkání proti Slavii třikrát prohrávali, duel ale dotáhli až k samostatným nájezdům, kde rozhodl o dvou bodech pro Pražany Tomáš Svoboda.

Utkání mělo slavnostní nádech - obě mužstva nastoupila v retro dresech na počest výročí 110 let od založení pražského klubu. A slavnostní úvod pomohl domácím, kteří zchladili početnou plzeňskou výpravu už po 39 sekundách gólem Jelínka. Indiáni ale bleskově kontrovali. Modrého průnik domácí obranou ještě uhasil Kopřiva, na dorážku ostrostřelce Vlasáka v 8. minutě už ale nedosáhl.

V úvodu prostředního dějství zahrozil Krenželok, poté se ale hrálo pod taktovkou Indiánů. Ti zamkli červenobílé do jejich pásma, z obrovského tlaku ale branku nevytěžili. Nápor Plzeňanů tak sílil, že si kouč Růžička musel vzít už v 37. minutě time-out.

Kopřiva v domácí kleci odolal, naopak hosté znovu nezachytili úvod třetiny a v 41. minutě posunul Slavii do vedení důrazný obránce Vašíček. Kouzlo výtečného Kopřivy zlomil až v 45. minutě Pavel Vostřák, který se protáhl kolem juniora Krejčíka a přesnou ranou vyrovnal. Zanedlouho byli Slávisté znovu o krok napřed. Tomáš Micka si pohrál s Hanzlíkem a střelou k tyči překonal Horčičku. Do trháku mohl poslat domácí Jelínek, při trestném střílení ale na Horčičku nevyzrál.

Plzni by slušela nálepka „mistr obratů“. Kolikrát už modrobílí bojovníci otáčeli nepříznivě se vyvíjející utkání až k bodovému zisku? Jinak tomu nebylo ani ve včerejším duelu. Na 3:3 vyrovnal Tomáš Vlasák svou druhou trefou večera a celkově šestadvacátým zásahem.

Bitva gradovala. Vítězství měl na hokejce Heřman, Kopřiva ale Pražany zachránil i v následném prodloužení. V nájezdové loterii vystřelil Slavii bonusový bod Tomáš Svoboda.

V boji o play-off přituhuje. Pět kol před koncem základní části činí rozdíl mezi osmým Litvínovem a jedenáctou Kometou pouhé tři body, Plzeň drží devátou příčku s šestašedesáti body.

Žádné komentáře:

Okomentovat