Prohledat tento blog

sobota 5. února 2011

Plzeň zdolala Kladno až v nájezdech


Urputný, bojovný, nepříliš pohledný, takový byl včerejší duel mezi Plzní a Kladnem. Není divu. Obě mužstva totiž hrála o veledůležité body – domácí Indiáni bojují o play-off, hosté z Kladna o holé přežití. Úporná bitva nakonec dospěla až k samostatným nájezdům, kde rozhodl o vítězství Plzně uzdravený Jan Kovář.

Vagnerplast přijel na západ Čech s defenzivní taktikou podpořenou vynikajícím Cikánkem v brance. Plzeňští se horko těžko dostávali do brankových příležitostí. V první vážnější šanci se ocitl mladičký Rachůnek, ale Cikánka neprostřelil. Stejný hráč dostal i druhou šanci po akci Straky, tentokrát minul kladenskou branku.

Druhé dějství bylo pro domácí jako ze zlého snu. Po chybě Straky ujel Kuchler, Horčičku ale ještě nepřekonal. To se povedlo až o chvíli později Pavlu Paterovi, který tváří v tvář plzeňskému brankáři nezaváhal. Středočeši se poté stáhli do svého pásma a Indiáni se jen těžko dostávali přes obranný val. A když už se domácí dostali do šance, narazili na Lukáše Cikánka, který se objevil v brance po čtyřech zápasech na střídačce.

Snaha Indiánů dlouho vycházela naprázdno. Až v 53. minutě pozvedl prapor domácích nejprodukitvnější muž soutěže Vlasák. Plzeň se tlačila za vítězstvím, hosté ale cenný bod udrželi. Odmítnout nastavený čas mohl Heřman, ale svou individuální akci nezakončil přesně.

A tak došlo na prodloužení. V něm mohl ukončil duel osamocený Dvořák, Cikánek ale znovu odolal a i proto musely souboj rozhodnout samostatné nájezdy. V úterý v Praze Indiáni v dovednostní soutěži neuspěli, včera jim cenný druhý bod zařídili úspěšnými nájezdy Kovář a Hanzlík.

Žádné komentáře:

Okomentovat