Prohledat tento blog

úterý 22. února 2011

Hokejový maraton skončil. Plzeň se v play-off střetne s Litvínovem, Vlasák se stal králem bodování


Dvaapadesát kol základní části hokejové Tipsport extraligy je po nedělním večeru minulostí. Tipsport extraliga uzavřela svou dlouhodobou soutěž, kterou si budou fanoušci pamatovat především pro „kauzu registračky, ve které přišly Mladá Boleslav, Kladno a Plzeň o body v tabulce. Přesto však měla nejvyšší hokejová soutěž země mistrů světa znovu svou kvalitu.

Štafetu po Plzni převzal Třinec, zklamání na Spartě a v Brně

Nejlepším mužstev základní části a druhým vítězem Prezidentského poháru se stal celek Třince. Moravanům, kteří předváděli o září pohledný útočný hokej podpořený výtečným gólmanem Hamerlíkem, stačil k prvenství zisk 96 bodů, druhý Liberec zaostal o dva body. Jak by si v souboji o čelo tabulky vedla Plzeň, která na podzim přišla o 19 bodů, však zůstává ve hvězdách...

Trpký konec sezony zažívají na Spartě a v Brně. Ambiciózní pražský tým byl před sezonou pasován na největšího favorita soutěže, realita je však zcela odlišná. Sparta se utká s Brnem, Kladnem a Mladou Boleslaví ve skupině o udržení.

Kauza registračky a strmý pád dolů

Plzeňští Indiáni patřili i letos k největším favoritům. Po loňském tažení extraligou, kdy prošli soutěží jako nůž máslem, se i letos očekával útok na nejvyšší příčky. Jenže přišel osudný 19. listopad a ztráta 19 bodů kvůli neoprávněnému startu hráčů Přikryla a Frola, potrestána byla i Boleslav a Kladno.

Přes hrozivě vypadající sumu se však modrobílí bojovníci nepoložili a začali svou spanilou jízdu zpět. K návratu do desítky jim stačily dva měsíce a 21 kol! Naopak zázrak se nekonal v Mladé Boleslavi, která se po odečtu bodů nedokázala vyškrabat zpět a nyní ji opět čeká boj o přežití.

Poslední kolo určilo soupeře

Indiáni udolali v posledním dvaapadesátém kole zlínské PSG fotbalovým výsledkem 1:0 zásluhou Lammerse. Indiáni tak vybojovali konečné deváté místo, v předkole play-off narazí na Litvínov, který otočil utkání na Kladně až na vítězných 5:3 a v konečném součtu skončil před Plzní. Boje o čtvrtfinále začínají ve středu 23. února.

Brankářský objev sezony a bodový přísun Vlasáka se Strakou

Plzeňské barvy kralovaly v individuálních statistikách. Brankářský žolík Indiánů Luboš Horčička se stal nejúspěšnějším brankářům podle procent úspěšnosti zákroků i průměru obdržených branek. Zkušeného gólmana si vytáhla Plzeň až na přelomu prosince z prvoligového Znojma a tento tah se ukázal být mistrovský. Do té doby vyzkoušeli trenéři pět jiných brankářů...

Plzeňský fanoušek zazáří i při pohledu na kanadské bodování. 36–letý rutinér Tomáš Vlasák suverénně opanoval tuto soutěž se ziskem 68 bodů, suma 30 vstřelených branek mu vynesla i titul krále střelců. Kapitán a hrající manažer v jedné osobě Martin Straka skončil druhý v bodování a se 44 nahrávkami se stal nejlepším nahrávačem Tipsport extraligy.

Žádné komentáře:

Okomentovat