Prohledat tento blog

pátek 4. února 2011

V boji o play-off přihořívá, jeden tým půjde z kola ven


Hokejový maraton základní části se nezadržitelně blíží do cílové rovinky. Pět kol před koncem dlouhodobé soutěže se nesmírně dramatizuje situace v pásmu kolem desátého místa. Karty jsou rozdány. Litvínov, Plzeň, Karlovy Vary a Brno, ale jen tři místenky do nadstavbové části. Komu po celoroční snaze připadne Černý Petr?

Plzeňský celek zdobí obrovská morální síla. Indiáni se po listopadovém odečtu bodů neuvěřitelně vzchopili a během jedenadvaceti kol smazali čtrnáctibodovou ztrátu na desátou příčku. Navíc Plzeň nasbírala společně s prvním Třincem a druhým Libercem nejvíce tříbodových výher – 24.

Dnes Plzeňané přivítají předposlední Vagnerplast, který se v poslední době trápí. Středočeši naposledy slavili tříbodovou výhru 14. ledna v Mladé Boleslavi, v posledních třech zápasech vstřelili jediný gól.

Letošní souboje Plzně s Kladnem vyznačuje urputnost, bojovnost a úpornost. První duel prohráli Indiáni 0:5 kontumačně (kvůli neoprávněnému startu Petra Sýkory), následující dvě měření sil zvládli shodně v poměru 3:2.

Kromě dnešního duelu a utkání v Boleslavi čeká Indiány brněnská Kometa, Třinec a Zlín.

Žádné komentáře:

Okomentovat