Prohledat tento blog

úterý 8. února 2011

Indiáni si před pauzou upevnili místo v desítce


Hokejisté Plzně mohou zase klidněji spát. V posledním kole před reprezentační přestávkou vydřeli tři body na ledě Mladé Boleslavi a upevnili si tak pozici v elitní desítce. Plzeňští bojovníci mají velkou šanci zahrát si play-off i přes listopadový odečet bodů – tři kola před koncem drží osmou příčku, na jedenácté Brno mají šestibodový náskok. A hlavní postavy nedělního duelu? Kdo jiný než Vlasák se Strakou. Nejproduktivnější muž Tipsport extraligy skóroval dvakrát, kapitán Straka asistoval u třech branek vítězů.

Indiáni vrhli na svého soupeře jako buldoci a už po 23 sekundách se trefil Vlasák. Hosté pak v pohodě drželi hubené vedení a v závěru třetiny jej mohli dokonce navýšit, Johnsona ale vychytal Schwarz. Prostřední dějství skončilo stejným výsledkem jako první, akorát zrcadlově. O vyrovnání se postaral Tvrdík, který hostuje v týmu posledního celku soutěže právě z Plzně.

V úvodu poslední dvacetiminutovky se opět ozvalo elitní plzeňské komando. V přesilové hře se ranou z levého kruhu prosadil Tomáš Vlasák. Jenže Středočeši nesložili zbraně a v 48. minutě svítil na světelné kostce znovu nerozhodný stav. Akci Boháče dotáhl ke zdárnému konci mladík Gajovský. Vzápětí měli domácí příležitost převážit vedení na svou stranu, ale při vlastní v přesilovce naopak inkasovali z hole Modrého rozhodující gól. K závěrečnému náporu se Boleslav nedostala, a tak pečetil důležitou výhru Západočechů do prázdné branky Svačina.

Žádné komentáře:

Okomentovat