Prohledat tento blog

pátek 18. února 2011

Mise kompletní! Indiáni přejeli Kometu a zahrají si play-off


Dokázali to! Plzeňští hokejisté přehráli v televizním utkání padesátého kola brněnskou Kometu a pečetili tak svůj postup do vyřazovacích bojů. Po listopadové ztrátě devatenácti bodů v kauze „registračky“ tak povstali z popela jako bájný Fénix a nyní znovu patří mezi černé koně soutěže. Boje o mistrovský titul naopak zřejmě minou poraženou Kometu, která má už jen teoretickou naději na postup.

Indiáni vykročili za třemi body rázně. Přesilovou hru ve druhé minutě ještě nevyužili, rána obránce Dreslera si ale cestu do sítě našla. Sváteční střelec se trefil poprvé v ročníku. Ještě v prosinci druzí Moravané nepředvedli v utkání nic, čím by svého soupeře překvapili, znát nebyl ani návrat matadora Dopity. Druhý úder zasadil tápající Kometě Kovář, který umě tečoval Hanzlíkův pokus.

Trenér Lubina poslal do druhé části do branky Hoviho místo Trvaje, ani tento impuls ale hostům nepomohl. Finského gólmana přivítal náčelník Straka střelou do tyče. V 26. minutě vybuchla ČEZ Aréna potřetí. Pravý kanadský důraz předvedl Nick Johnson a svou desátou trefou v sezoně přiblížil Indiány vysněnému play-off. Čtvrtý hřebíček do brněnské rakve zatloukl nejproduktivnější muž Tipsport extraligy Tomáš Vlasák svým třicátým zásahem a osmašedesátým bodem v ročníku.

Světlým okamžikem ve hře hostí bylo gesto fair play Radka Dlouhého. Rozhodčí chybně poslali na trestnou lavici domácího hráče, Dlouhý ale přijel k sudím a řekl, že uklouzl. Klobouk dolů. Kometa pak už jen kosmeticky upravila výsledek. Horčičku připravil o čisté konto obránce Malec.

Po závěrečném hvizdu mohla propuknout plzeňská radost naplno. Houževnatý celek s neuvěřitelnou vnitřní silou dokázal smazat hrůzostrašně vypadající bodové manko a postoupit do play-off.

Žádné komentáře:

Okomentovat