Prohledat tento blog

sobota 26. února 2011

Indiáni balancují na hraně vyřazení

V kritické situaci se po dvojzápase v Litvínově ocitli hokejisté Plzně. Indiáni prohráli na severu Čech obě měření sil a soupeře tak dělí jediná výhra o postupu do čtvrtfinále. Jediné zaváhání a sezona končí. Pověstný Damoklův meč visí nad Indiány, ti však rozhodně neskládají zbraně.

Že by se opakovala rok stará historie? Západočeši i loni předváděli v základní části fantastické výkony, sezona pro ně ale nakonec skončila hořkým zklamáním po vyřazení Libercem ve čtvrtfinále.

V obou duelech na stadionu Ivana Hlinky tahali Indiáni za kratší konec provazu. A oba souboje měly jeden společný jmenovatel – první třetinu. Právě tam získali domácí v obou případech klíčový náskok.

První souboj vyzněl lépe pro Chemiky i díky bleskové trefě Jakuba Černého. Domácí vlétli do předkola jako uragán a jejich náskok vylepšil v 11. minutě obránce Stříteský. Hosté marně dotahovali, dvakrát sice vstřelili kontaktní gól, ale na druhý přesný zásah Černého pět minut před koncem už odpovědět nedokázali.

Hrdinou druhého zápasu byl František Lukeš. Šikovný forvard zlomil dvěma brankami v prvním dějství nerozhodný stav a poslal Litvínov do rozhodujícího trháku. Snaha Indiánů opět vyzněla naprázdno, výhru Benziny 5:2 pečetil při power-play Kubát.

Žádné komentáře:

Okomentovat