Prohledat tento blog

úterý 8. března 2011

Viktoria ztratila body na Slovácku, v sobotu ji prověří v ligovém šlágru Sparta


V boji o čelo fotbalové Gambrinus ligy pořádně přituhuje. Viktoria Plzeň o víkendu jen remizovala na půdě Slovácka 2:2, čehož využila pražská Sparta a udolala Příbram 1:0 gólem Zemana. Náskok Plzně na čele tabulky se rozplývá jako pára nad hrncem, z pohodlného dvanáctibodového vedení zbyly pouhé dva body.

Lídr soutěže prožil v Uherském Hradišti smolné utkání. Hned zkraje zápasu sice udeřil Bakoš, domácí však ještě do přestávky odpověděli. Po zaváhání Pavlíka se poprvé v Gambrinus lize trefil Mezlík. Zlomový moment se odehrál v 66. minutě. Kanonýr Rezek zahodil pokutový kop a na druhé straně skóroval prakticky z protiútoku Valenta, který o několik chvil před tím penaltu zavinil. Opařená Plzeň se tlačila za vyrovnáním, kterého v 83. minutě zásluhou Jiráčka i dosáhla. V samotném závěru sahali hosté po všech bodech. Kolář dokonce vsítil regulérní branku, tu ale čárový sudí nepochopitelně neuznal kvůli domnělému ofsajdu.

Klopýtnutí lídra využila o den později Sparta, která vydolovala tři body po těsné výhře nad zachraňující se Příbramí. A právě milionářský pražský celek a největší sok Západočechů v bitvě o ligový titul se představí ve Štruncových sadech už v sobotu. Utkání, které může hodně napovědět v boji o ligový titul, vysílá stanice ČT 4 Sport.

Žádné komentáře:

Okomentovat