Prohledat tento blog

pátek 25. března 2011

Plzeňští Indiáni v severočeské válce


Zatímco většina kádru plzeňského hokejové týmu si už užívá dovolenou, v prvoligových vodách zuří finálová válka severu mezi Ústím a Chomutovem. Ptáte se, zdali to spolu souvisí? Odpověď zní ano. V prvoligovém finále totiž působí řada plzeňských hokejistů, kteří oblékají nebo v nedávné době oblékali dres s indiánem na hrudi.

Na ústecké straně barikády čaruje v brance Pavel Francouz, který se prosadil v konkurenci zkušenějších Orcta, Salfického a Fialy trenérům se za důvěru odvděčuje skvělými výkony. Defenzivu Lvů vyztužil poslední kapitán „dvacítek“ Jakub Jeřábek, v útoku pak nastupuje jeho spoluhráč a 17. muž kanadského bodování uplynulé Tipsport extraligy Jan Kovář. Mezi někdejší plzeňské hokejisty v kádru Ústí patří i David Ludvík.

Na soupisce Chomutova figuruje jméno miláčka plzeňského publika Radka Dudy, který letos výrazně pomohl Indiánům na cestě do předkola play-off. Na střídavý start působí v Chomutově Stránský, plzeňskými barvami prošli také Kraft s Pulpánem.

Blíže k vysněné baráži mají zatím Ústečtí, kteří zvládli obě domácí utkání (2:1 a 5:4). Mimochodem, loňskou válku severu rozhodl Jan Kovář, který tehdy bojoval na straně Chomutova. Kdo se letos stane barážovým vyzyvatelem Mladé Boleslavi?

Žádné komentáře:

Okomentovat