Prohledat tento blog

neděle 13. března 2011

Viktoria ubránila svou pevnost díky Horváthově trefě


Gambrinus liga má i po jubilejním dvacátém hracím dnu stejného vládce. Ve šlágru jara porazila vedoucí Viktoria Plzeň v tabulce druhou pražskou Spartu 1:0 díky parádnímu gólu kapitána Horvátha. Plzeň tak zvýšila ztenčující se náskok na svého rivala na pět bodů.

Beznadějně vyprodané tribuny viděly vítěznou trefu večera už po čtvrthodině hry. Kapitán Západočechů Pavel Horváth umístil balon z přímého kopu přesně pod břevno a stadion vybuchl nadšením. Domácí hrozili především ze standardních situací, Neuwirth ale o několik minut nezacílil přesně. Pražané se do šancí dostali až v závěru půle, ale Brabcovu hlavičku vytěsnil výtečný Pavlík a Kweukeho pokus se mezi tři tyče nevešel.

Úřadující mistr nepředváděl v důležitém souboji nijak oslnivý fotbal, jeho tlak byl spíše optický. Naopak takticky vyspělý lídr soutěže eliminoval akce hostů nepropustnou defenzivou. Do poslední příležitosti Sparťanů se dral v závěru Kweuke, ale jeho střela v tísni mířila vedle. Viktoria veledůležitou výhru uhájila a znovu zvýšila své akcie na ligový titul.

Žádné komentáře:

Okomentovat