Prohledat tento blog

sobota 19. března 2011

Viktoria ušla další krůček k titulu, spasil ji přímý kop Bakoše


Dlouhých 13 let čekala plzeňská Viktoria na tříbodové vítězství nad Českými Budějovicemi ve Štruncových sadech. Dočkala se včera, v nejdůležitější možné chvíli doslova vydřela výhru 2:1 a upevnila svou pozici na čele Gambrinus ligy. V honu na vedoucí Plzeň pokračuje už dnes pražská Sparta, která hostí předposlední Brno.

Západočeši ukolébáni skalpem Sparty z minulého týdne vstoupili do utkání bez pohybu a příliš staticky. Českobudějovičtí tak neměli vážnější problém s hlídáním své šestnáctky. Viktoria přesto v prvním dějství udeřila. Po Jiráčkově smělém výpadu se míč odrazil k volnému Ďurišovi, který přízemní ranou překonal Kučeru a rozradostnil pět a půl tisíce přítomných.

Ve druhé půli se Plzeňané posíleni trefou do šatny prezentovali přece jen aktivnější hrou, ale výtečný Kučera si s pokusy Rezka a Ďuriše poradil. A tak udeřili jako blesk z čistého nebe Jihočeši. Po rohovém kopu a hrubce domácí defenzivy propálil bezmocného Pavlíka Nitrianský. Hrobové ticho na stadionu netrvalo dlouho. V 66. minutě faulovali hosté před pokutovým územím a Marek Bakoš se zhostil role exekutora na výbornou. V samotném závěru zachránil domácím tři body fantastickým zásahem Pavlík, který zblízka lapil ránu veterána Lengyela.

Viktoriáni se tak protrápili k cenným třem bodům a minimálně na několik hodin zvýšili náskok na druhou Spartu na osm bodů.

Žádné komentáře:

Okomentovat