Prohledat tento blog

neděle 3. dubna 2011

Zostudí opět Viktoria ligového outsidera?


Jak jinak než hru kočky s myší lze nazvat první letošní souboj fotbalistů Plzně a Ústí nad Labem? Lídr Gambrinus ligy si ve Štruncových sadech otevřel střelnici a vyprovodil Severočechy výsledkem 7:0. Necelých sedm a půl tisíce diváků sledovalo nejvyšší gólovou nadílku v tuzemské soutěži od roku 2003 (kdy stejným poměrem rozdrtila Slavia Ostravu) a rekordní výhru v dějinách klubu. Můžeme však podobný koncert očekávat v jarní odvetě?

Pohled do statistik vypadá jasně – Viktoriáni sice na jaře bodují, ale o přesvědčivých výkonech se hovořit nedá. Posuďte sami: na úvod jara těsná výhra s hradeckými Votroky, poté remíze v Uherském Hradišti proti Slovácku. Následovaly dvě vydřené, ale nesmírně cenné tříbodové výhry – 1:0 proti největšímu rivalovi v boji o mistrovský titul Spartě a 2:1 proti Českým Budějovicím.

Plzeňská fotbalová mašinérie se herně přece jen trochu zadrhla, do jarní pohody mají svěřenci trenéra Vrby daleko. Při pohledu na tabulku to však není zatím znát. Lídr soutěže střeží jako oko v hlavě pětibodový náskok na druhou Spartu, který může dnes ještě navýšit a rapidně zvýšit své akcie na titul. Sparta totiž včera podlehla v televizním utkání Jablonci 1:2 a nyní může pouze modlit v zaváhání ligového lídra...

Žádné komentáře:

Okomentovat