Prohledat tento blog

pondělí 25. dubna 2011

Další šok ve Štruncových sadech. Viktoria ztratila vyhrané utkání a Sparta žije!


Fotbalisté Plzně budou chtít na období kolem Velikonoc co nejdříve zapomenout. Po středečním nezdaru s Mladou Boleslaví v poháru se zraky plzeňských příznivců upíraly k důležitému ligovému souboji se Slavií. Ještě pět minut před koncem vládla ve Štuncových sadech euforie a stadionem probíhaly mexické vlny, ale po závěrečném hvizdu zbyly Viktoriánům jen oči pro pláč. Plzeň ztratila v samotném závěru dvoubrankové vedení a se Slavií jen remizovala 2:2. Svou šanci tak větří druhá Sparta, jejíž manko činí pět kol před koncem čtyři body.

Lídr soutěže se od úvodu snažil o středeční reparát, ale v úvodu se dostal pod optický tlak soupeře. Hosté si však vážnější příležitost nevypracovali, naopak Západočechy uklidnil vedoucí gól z kopačky Koláře. A za sedm minut bylo na plzeňském stadionu ještě veseleji. Rohový kop Petržely parádně prodloužil Bystroň na hlavu zcela zapomenutého Ševinského. Z počátku aktivnější hosté najednou nevěděli co hrát, naopak Rezek mohl zatlouct poslední hřebíček do slávistické rakve, ale jeho projektil skončil na tyči.

I ve druhém dějství si domácí fotbalisté vypracovali řadu nadějných šancí, ale pojistku na výhru nepřidali. A brzy pykali... Šokovou terapii obstarali vedoucímu celku soutěže dvě rychlé trefy v závěru. V 88. minutě dostal Pražany do hry Karol Kisel a o dvě minuty nato Černý dokonce vyrovnal. Plzeňskou euforii ve Štruncových sadech vystřídalo ticho, Viktoria naprosto prohospodařila dvougólové vedení. Na čele tabulky má stále čtyřbodový náskok, avšak svoje akcie na titul výrazně devalvovala...

Žádné komentáře:

Okomentovat