Prohledat tento blog

sobota 9. dubna 2011

Zkomplikovala si Viktoria cestu za titulem?


Fotbalisté plzeňské Viktorie jen remizovali ve šlágru třiadvacátého kola s Jabloncem 1:1 a poskytli tak druhé Spartě ještě teoretickou šanci zdramatizovat boj o ligový trůn. Sparťané mohou v případě vítězství v pražském derby stáhnout náskok lídra na šest bodů.

Hned od úvodního hvizdu bylo znát, že na sebe narazila dvě mužstva s nejlepší aktuální formou. Viktoria namlsaná pětigólovou kanonádou do sítě nováčka z Ústí, Jablonec zase potvrdil skvělou jarní pohodu v utkání se Spartou. Vyprodaný stadion sledoval pohledné, svižné akce na obou stranách hřiště. První dějství napínavého večera však branku nepřineslo, přestože Bakoš a Bystroň orazítkovali břevno jablonecké brány.

Deset minut po začátku druhé půle se ujali Západočeši vedení. Jablonecký Beneš zatáhl v šestnáctce za záchrannou brzdu a po druhé žluté musel pod sprchy. Nařízený pokutový kop poslal kapitán Viktorie Horváth do tyče, ale odražený balon vrátil do sítě pohotově kanonýr Rezek.

Domácí dohrávali zápas v přesilovce, přesto na vítězství nedosáhli. Po hodině hry překonal brankáře Pavlíka jablonecký ostrostřelec Lafata. Nerozhodný stav už nezměnil ani v závěru Rezek, který v jasné pozici přestřelil Valešovu svatyni.

Remíza sice dává druhé Spartě šanci zdramatizovat závěr soutěže, ale i drží vedoucí Plzeň všechny trumfy...

Žádné komentáře:

Okomentovat