Prohledat tento blog

pátek 22. dubna 2011

Pohárový sen se rozplynul


Fotbalisté Viktorie Plzeň neobhájí své prvenství v Ondrášovka Cupu, který loni ovládli a získali tak po téměř 40 letech místenku do pohárové Evropy. Nad síly aktuálního lídra Gambrinus ligy byl celek Mladé Boleslavi, který zvítězil ve Štruncových sadech 2:1 a může se zaslouženě radovat z postupu.

Západočeši hned od úvodu střetnutí hýřili aktivitou a již po deseti minutách hry srovnali stav dvojzápasu. Daniel Kolář nacentroval před Šedovu svatyni, kde se bleskově hlavou prosadil Martin Fillo, skórující poprvé po návratu z norského angažmá.

Domácí útoky se poté na Šedu valily jako lavina, ale gólman Středočechů odolával. Naopak plzeňské příznivce zmrazil po parádním Kuličově vysunutí mladík Chramosta. Najednou pohárová matematika hovořila ve prospěch Boleslavi a byla to Plzeň, která se dostala pod tlak. Útočná snaha ligového lídra končila na vynikajícím Šedovy, kterého sice překonal Kolář, ale z ofsajdové pozice. V 72. minutě ještě orazítkoval Horváth tyč hostující svatyně, a pak udeřilo na druhé straně.

Jako blesk z čistého nebe se trefil Řek Dimoutsos parádně do šibenice plzeňské klece a definitivně poslal svůj tým do semifinále Ondrášovka Cupu. Viktoria dostala lekci z produktivity a vítězství v poháru tedy neobhájí. Přemožitel Plzeňanů se v semifinále střetne s třetiligovou Kroměříží, která senzačně vyřadila Brno.

Žádné komentáře:

Okomentovat