Prohledat tento blog

čtvrtek 28. dubna 2011

Extraliga zná majitele všech trofejí, pozadu nezůstala ani Plzeň


Slavnostní galavečer Tipsport extraligy, který proběhl 26. dubna 2011, udělal definitivní a symbolickou tečku za ročníkem 2010/2011. Letošní soutěž pravděpodobně vejde do povědomí fanoušků především kvůli listopadové kauze registraček a následnému odečítání bodů, přesto nejvyšší hokejová soutěž úřadujících mistrů světa znovu nabídla kvalitní podívanou.

Hokejovou scénu letos ovládlo Slezsko finálovou účastí Třince a Vítkovic. Na nejvyšší stupínek nakonec vystoupali hokejisté Třince, kteří přepsali historii a přidali ke své finálové účasti ze sezony 1997/1998 první titul. Oceláři získali Prezidentský pohár pro nejlepší tým základní části a přemožitele nenašli ani ve vyřazovacích bojích. Podobný husarský kousek se naposledy povedl pražské Spartě přesně před 10 lety!

Na opačném pólu tabulky udržel svoji extraligovou příslušnost celek Mladé Boleslavi, který prožil barážovou detektivku již počtvrté za sebou. Letos měli Středočeši namále, statečné Ústecké lvy udolali až v sedmém duelu...

Přestože hokejisté Plzně se již přes měsíc na hokej pouze dívají, na galavečeru přebrali Tomáš Vlasák a Pavel Vostřák individuální ocenění. Po hořkém konci sezony v předkole play-off jsou tak úspěchy jednotlivců alespoň částečnou náplastí. 36-letý člen Klubu hokejových střelců Vlasák se stal nejproduktivnějším mužem soutěže a rovněž získal korunu pro krále střelců. Zkušený matador Pavel Vostřák přebral cenu pro nejslušnějšího muže Tipsport extraligy.

Žádné komentáře:

Okomentovat