Prohledat tento blog

neděle 1. května 2011

Další čára přes rozpočet, Viktoria s Brnem jen remizovala


Lídr Gambrinus ligy ztrácí v závěru ligy pevnou půdu pod nohama. Fotbalisté Viktorie Plzeň ve včerejším šestadvacátém kole jen remizovali se zachraňujícím se Brnem 1:1 a jejich akcie na titul opět výrazně klesly. Po kolapsu se Slavií ve Štuncových sadech tak další bodová ztráta může stát Západočechy vysněný titul...

Viktoriáni neprožívají zrovna povedené období, o čemž se mohli přesvědčit i fanoušci v Brně. Rozdíl čtyřiceti bodů a patnácti příček v tabulce nebyl ve včerejším souboji příliš znát. Přesto se mohli hosté rychle dostat do trháku, ale pokutový kop poslal tápající kanonýr Rezek mimo.

Ve 27. minutě se už Plzeňští radovali. Kolář uvolnil patičkou Rajtorala a po jeho pasu pohodlně skóroval Milan Petržela. Ve druhé půli znovu nepředváděl ligový lídr nijak oslnivý výkon a po téměř hodině hry přišel trest. Střídající Milan Rabušic se dostal k odraženému balonu a jeho projektil skončil až v Pavlíkově síti.

Strhnout vítězství na stranu favorita se poté snažil především Petržela, jehož dravé technické výpady dělaly Brnu nebývalé problémy. Jednu z jeho akcí zastavil domácí Šimánek pouze za cenu červené karty, ale Zbrojovka nesmírně cenný bod i v deseti ubránila.

Naopak na Plzeň dolehla krize a možná i tíha odpovědnosti v nepravý čas. Milionářská Sparta totiž může v případě výhry v Teplicích snížit náskok na vedoucí tým na pouhé dva bodíky, a to do konce soutěže ještě zbývají kompletní čtyři kola...

Žádné komentáře:

Okomentovat