Prohledat tento blog

úterý 17. května 2011

Zázrak z Plzně! Viktoria sahá po titulu


Karty jsou rozdány. Lídr Gambrinus ligy drží v rukou všechny trumfy, soupeř ze Sparty už nemá dvě kola před koncem soutěže žádné žolíky a musí jen doufat v klopýtnutí Západočechů. Takhle blízko ještě Plzeň ve své stoleté historii nebyla! Už "jen" zdolat letos průměrnou Ostravu a titul míří na západ Čech. Avšak poslední krok bývá nejtěžší...

Plzeňské "barbudos" přiblížil k ligovému prvenství gól Koláře a tím pádem hubená výhra 1:0 na Stínadlech v Teplicích. Plzeň zvládla těžké utkání i bez svého dirigenta Pavla Horvátha a Marka Bakoše, kteří si odpykávali tresty. Vítěznou trefu večera si přichystal Kolář už na desátou minutu, kdy zametl do sítě domácích dělovku Petržely. Klid do řad Západočechů mohl přinést Rezek, ale plzeňský sniper se na jaře trápí. Jeho první šanci pokryl vybíhající Grigar, podruhé scházela hostujícímu útočníkovi přesnější muška.

V posledních desítkách minut jakoby hosté rezignovali na ofenzivu, ale matně hrající Teplice se do vyložené příležitosti nepropracovali. Poslední náznak šance měl Došek, jeho hlavička se však mezi tři tyče nevešla. Severočeši se trápí dál, nevyhráli už pošesté v řadě. Naopak ligový lídr stále drží jarní neporazitelnost!

Žádné komentáře:

Okomentovat