Prohledat tento blog

úterý 10. května 2011

Odveta za pohár vyšla, Viktoria drží čtyřbodový náskok


Fotbalová Plzeň může mít po hluchém období znovu důvod k radosti. Plzeňští borci totiž ušli další důležitý krok směrem k vysněnému ligovému prvenství, když na domácím trávníku přehráli neoblíbeného soupeře, celek Mladé Boleslavi přesvědčivě 3:1. Tři kola před koncem Gambrinus ligy tak Západočeši střeží svůj čtyřbodový náskok před milionářskou Spartou.

Západočeská metropole letos žije fotbalem. Viktoria sahá poprvé v historii po titulu a po výhře nad Boleslaví je mistrovská matematika jasná. Dvě výhry a remíza nebo jedno vítězství a dvě remízy, obě varianty zajistí Plzni premiérový titul.

Domácí vědomi si důležitosti utkání vlétli na soupeře jako dravá šelma a již po čtvrt hodině vedli. Po akci Jiráčka se z bezprostřední blízkosti prosadil Daniel Kolář. O chvíli později sice Trapp ve stoprocentní šanci zkolaboval, ale v 31. minutě rozjásal plzeňské ochozy po parádním pasu Horvátha Marek Bakoš.

Navrátilec do sestavy Horváth dodal Plzeňanům potřebné sebevědomí, které jako by se v minulých kolech z plzeňských kopaček vytratilo. V závěru utkání však domácí kapitán zahrál rukou a po druhé žluté musel pod sprchy. Definitivní pečeť na výhru leadera udělal po hodině utkání František Rajtoral. Hosté už jen kosmeticky učesali výsledek, na konečných 3:1 pro Viktorii upravil v 73. minutě Řezníček.

Žádné komentáře:

Okomentovat