Prohledat tento blog

pondělí 2. května 2011

Potvrzeno: Kaberle se upsal Plzni, dres s Indiánem oblékne i gólman Svoboda


Extraligová Plzeň začíná s odkrýváním trumfů na příští ligový ročník. Kádr loni devátého celku soutěže definitivně posílí Pětinásobný mistr světa a vítěz Stanleyova poháru s Carolinou z roku 2006 František Kaberle. Hvězdný bek působil v loňské sezoně v Pardubicích, kam zamířil z mateřského Kladna. V zámořské NHL oblékal starší z bratrského dua Kaberlů kromě Caroliny také dres Atlanty a Los Angeles. Kaberle by se měl stát základním pilířem zadních řad po odchodu Jaroslava Modrého do zámoří.

Plzeňský management navíc ulovil výraznou posilu do brankoviště. Dres s Indiánem na hrudi oblékne zkušený brankář Adam Svoboda, který v loňském ročníku nastupoval rovněž za pardubický Eaton. Po skončení ročníku se vrátil do Slavie, odkud v Pardubicích hostoval, a ta ho uvolnila do západ Čech. Svoboda má bohaté zkušenosti nejen z extraligy, ale také nastupoval v nejvyšší německé, ruské a švédské soutěži. V ročníku 2002/2003 byl s Pardubicemi krůček od titulu, zasloužené satisfakce se dočkal v sezoně 2007/2008 s pražskou Slavií.

Kádr Indiánů naopak opouští obránce Václav Benák, kterého si vyhlídly právě Pardubice. Hráč s číslem 9 opouští plzeňský celek po pěti sezonách. Již dříve prodloužili spolupráci s plzeňským mužstvem Jan Heřman, Jan Stránský a Pavel Vostřák.

Žádné komentáře:

Okomentovat