Prohledat tento blog

úterý 20. července 2010

V ligové premiéře urvala Viktoria bod


Plzeňští fotbalisté byli před úvodním duelem Gambrinus ligy řádně natěšeni, toužili po třech bodech, ale nakonec se musí spokojit s remízou. Ještě deset minut před koncem vedli Hanáci v souboji prvního kola 2:1, ale své vedení neudrželi. Úvod střetnutí příliš vzrušení nenabídl, za zmínku stojí střely Rezka a hostujícího Hubníka. Plzeň stupňovala tempo, v závěru první půle si vytvořila několik standartních situací a v 45. minutě poslal z penalty kapitán Horváth svůj tým do vedení. Viktorka vlétla i do druhého dějství, ale příležitosti Petrželi a Rezka zůstaly nevyužity. Hosté čekali na svou šanci a ta přišla v 69. minutě. Rada nepřesným pasem našel hostujícího Šultese, který se uvolnil na hranici pokutového území a tvrdou střelou překonal Krbečka. A pro domácí bylo ještě hůř. Další chybnou rozehrávku Rezka vystihl olomoucký obránce Janotka a střelou z dálky poslal Hanáky do vedení. Hosté se však z vedení neradovali dlouho. Oběhlo pouze půl minuty od Janotkovy trefy a opět se měnilo skóre. Autor vedoucího gólu Janotka se trefil i do vlastní sítě při snaze odvrátit nebezpečný centr. Zápas mohl rozhodnout v samotném závěru osamocený Hruška, brankář Drobisz však skvěle zasáhl. Remízu vidí oba trenéři jako ztrátu.
„Viděli jsme zajímavé utkání, oba týmy si vytvořily hodně šancí. Čekal jsem trochu kvalitnější výkony, ale byl to první zápas. Prohráli jsme poločas, ale potom se nám podařilo po chybách domácích otočit zápas. Vedení jsme nakonec neudrželi, o výhru jsme se připravili vlastním gólem. Bod z Plzně má vždycky svou cenu, ale vzhledem k vývoji utkání je to dnes pro nás málo,“ hodnotil zápas olomoucký kouč Zdeněk Psotka."
„Pro nás je bod také málo. Zápas ovlivnily naše dvě hrubé chyby, po kterých jsme umožnili soupeři skórovat. Olomouc dala obě branky ze situací, které si vlastně sama nevytvořila. I když jsme hráli proti kvalitnímu soupeři, který hrál velmi aktivní fotbal, remízu 2:2 beru jako ztrátu,“ prohlásil domácí kouč Pavel Vrba.

Žádné komentáře:

Okomentovat