Prohledat tento blog

středa 21. července 2010

Dvojice kanadských beků míří do Plzně!


Plzeňští fanoušci si mohou opět přichystat kanadské vlajky v modrobílém provedení! Po odchodu tria Bomersback, Scofield a O´Brien opět angažovalo vedení ambiciózní Plzně hokejisty ze země javorového listu. V Plzni se takto rozhodli po loňské pozitivní zkušenosti. „Trend angažování hráčů ze zámoří se ukázal jako životaschopný a jazyková bariéra nebyla překážkou,“ vysvětluje sportovní ředitel klubu Milan Tichý. John Slaney a Nicolas St. Pierre by měli patřit k hlavním postavám plzeňské defenzivy.
John Slaney (nar. 1972) má za sebou bohatou kariéru v nejprestižnější lize světa. Rodák z kanadské provincie Newfoundland se stal v roce 1990 jedničkou draftu (vybral si jej Washington Capitals) a v NHL oblékal dres Colorada Avalanche, Los Angeles Kings, Phoenixu Coyotes, Nashvillu Predators, Pittsburghu Penguins (kde v sezoně 1999/2000 hrál po boku Martina Straky) a Philadephie Flyers. V NHL si připsal 91 bodů ve 268 utkáních, ale jeho ofenzivní schopnosti se projevily především v AHL, v níž v 631 zápasech nasbíral na obránce úctyhodných 519 kanadských bodů. Poslední dvě sezóny strávil v německé nejvyšší soutěži v týmu Frankfurtu Lions, kde se zapsal do statistik 84 body v 148 střetnutích.
Nicolas St. Pierre (nar. 1985) se narodil v provincii Quebec. V letech 2005-2009 plnil roli kapitána v univerzitním týmu Colgate University. V ročníku 2009/2010 okusil AHL v týmech Syracuse Crunch a Norfolk Admirals a nastupoval rovněž v ECHL v dresu Reading Royals a Gwinnett Gladiators s celkovou bilancí 24 bodů v 73 utkáních.

Žádné komentáře:

Okomentovat