Prohledat tento blog

sobota 10. července 2010

Premiérový Superpohár vyválčila Sparta


Fotbalisté Viktorie Plzeň na triumf v Superpoháru nedosáhli. Vítěz Ondrášovky Cupu podlehl v Praze na Letné v premiérovém ročníku soutěže Spartě Praha, vítězi Gambinus ligy. Úvod střetnutí příliš fotbalové krásy nepobral. Na letnou si našlo cestu pouze 3401 diváků a přítomné zvledla ze sedadel až situace z 28. minuty. Rychlonohý Petržela si naběhl za obranu Sparty a kapitán Řepka v poslední chvíli zatáhl za záchranou brzdu. Výsledkem byla červená karta pro kontroverzního sparťanského kapitána. Plzeň ale soupeře z hlavního města pod tlak nedostala, v prvním poločase se v ojedinělých šancích ocitl dvakrát právě Petržela. Na druhé straně pálil Kamerunec Kweuke přímo do Krbečkovy náruče. Druhá půle se nesla v podobném duchu jako ta první, hosté spoléhali spíše na standardní situace a na nakopávané centry. Pražané potrestali pasivitu soupeře v 77. minutě. Po dlouhém Blažkově výkopu a nedorozumění Krbečka s obránci se k míči dostal Libor Sionko a chladnokrevným lobem rozhodl zápas. V samotném závěru ještě viděl červenou kartu hostující Rajtoral.

Sparta Praha - Viktoria Plzeň 1:0 (0:0). Branka: 77. Sionko. Rozhodčí: Kovařík - Kordula, Večeřa. ČK: 28. Řepka - 87. Rajtoral. ŽK: Rajtoral, Horváth. Diváci: 3401.

Sparta: Blažek - Kladrubský, Brabec, Řepka, Pamič - Hoheneder - Sionko, Vacek (46. Hejda), Matějovský, Žofčák (90.+1 V. Kadlec) - Kweuke (82. Lačný). Trenér: Chovanec.

Viktoria: Krbeček - Rajtoral, Ševinský, Navrátil, Limberský - Petržela, Rada (82. Jiráček), Horváth, Kolář (67. Tatanašvili) - Bakoš (89. Vaněček), Rezek. Trenér: Vrba.

Žádné komentáře:

Okomentovat