Prohledat tento blog

středa 2. listopadu 2011

Viktoria znovu vzdorovala. Do čtyřiadvacáté minuty…


Takový nářez si rozhodně nezasloužili. Fotbalisté Viktorie Plzeň podlehli Barceloně v odvetném souboji v Edenu vysoko 0:4 a propadli se na poslední místo skupiny H. Běloruský BATE totiž nečekaně doma obral o body AC Milán a po výsledku 1:1 poskočil na třetí místo.

Viktoriáni přitom začali s chutí a rozhodně bez bázně a hany. Vypracovali si i brankové příležitosti, přičemž šance Petržely byla gólovka s velkým G. Jenže pak přišla osudná 24. minuta… Nezadržitelný Lionel Messi se prodral do vápna, kde spadl po zákroku Čišovského. Sudí po chvilce váhání ukázal na značku pokutového kopu a co víc, k překvapení všech sáhl pro červenou kartu!

Frustrace, zmar, marná snaha… To vše jistě cítili plzeňští bojovníci v té chvíli. Hrát proti gigantu jako je Barcelona v deseti? Naprosto nemožné! Osud utkání pak vzal pevně do svých rukou „božský“ Messi, který nakonec v utkání zkompletoval hattrick.

Vrbovi svěřenci v úvodu skutečně hráli nebojácně a výtečným presingem trápili obranu Katalánců. Domácí si vytvořili dvě superšance. Nejprve neproměnil své životní sólo Milan Petržela – Valdés mu skvěle zmenšil střelecký úhel a vytlačil balón mimo. A druhá gólovka přišla o chvíli nato, kdy se ve vápně zjevil Kolář, ve výhodné pozici ale přestřelil. Kdo ví, jako by se duel vyvíjel, kdyby to tam Viktorii, jak se říká, spadlo. Jenže, na „kdyby“ se nehraje…

Plzeň několikrát podržel brankář Pavlík, který při zranění kolegy Čecha prožil ostrou premiéru v nejslavnější soutěži. Dvakrát se vytáhl proti Messimu, ale v inkriminovanou 24. minutu už neměl šanci. Messi vsítil z penalty svůj jubilejní 200. gól v dresu Katalánců. Ve 24 letech skutečně úctyhodné číslo…

Plzeň se pak dlouho držela, ale v samotném závěru poločasu roztočila Barcelona rychlý kolotoč a Lionel Messi načal třetí stovku branek. Ve druhém dějství hosté hlídali výsledek a zásluhou Fabregase svůj náskok ještě zvýšili. Nejlepší fotbalista světa Messi se však s výsledkem nespokojil a ve čtvrté minutě nastaveného času zkompletoval hattrick a udělal za utkáním definitivní tečku.

Žádné komentáře:

Okomentovat