Prohledat tento blog

pondělí 7. listopadu 2011

Indiáni zastavili pád tabulkou, skalpovali Slavii


Plzeňští Indiáni opět zvedli hlavu. Po černé sérii, která čítala čtyři porážky, vyplenili led pražské Slavie a zvítězili 3:0. Na výhře hostů se největší měrou podílel enfant terrible Duda, který si včera připsal do statistik kanadské dva body.

Plzeňští už čekali na výhru jako na smilování. Během šňůry porážek podlehli i dvěma nejhorším týmům letošní Tipsport extraligy, na Slavii ale nenechali nic náhodě.

Sešívaní se letos trápí a v domácí aréně to platí dvojnásob. Růžičkovi svěřenci mezi domácími mantinely nedávají góly, svou bezzubost demonstrovali názorně v souboji s Plzní. Deset střel za zápas a navíc jeden smutný unikát – tři střely za třetinu, to se vidí málokdy!

Po opatrném začátku se Indiáni do nedůrazného soupeře pustili s vervou a v 11. minutě vedli. Kolotoč první formace zakončil střelou do prázdné klece Duda. Inkasovaná trefa Slávii neprobrala, naopak mladý Furch se měl v brankovišti co ohánět.

Furch držel domácí při životě až do závěrečné periody, kdy modrobílí sehráli dvě smrtící přesilovky a uštědřili Slavistům ránu z milosti. Nejprve dorazil střelu Horny za domácího brankáře Kovář a v 45. minutě si gólovou radost užil i obránce Marušák.

Pražané předvedli další jalový výkon a znovu před svými fanoušky nevstřelili ani gól. Naopak Straka & spol. utnuli sérii čtyř porážek. Marek Mazanec si v poklidu dokráčel k premiérovému letošnímu shootoutu.

Žádné komentáře:

Okomentovat