Prohledat tento blog

úterý 15. listopadu 2011

Václav Pilař se pasoval na hrdinu večera a Češi zvítězili 2:0. Vyhráno ale rozhodně nemají…


Disponují slibným dvougólovým vedením, ale v Podgorici je čeká devadesátiminutové peklo na Zemi! Tak lze stručně nastínit výchozí situaci českého národního týmu před rozhodujícím zápasem roku. Češi si na Balkán vezou příjemný náskok 2:0, ale vyhráno rozhodně nemají…

Domácí v Praze nasměroval k vítězství „plzeňský Messi“. Po hodině hry se Václav Pilař uvolnil a svou první trefou v nároďáku zlomil nerozhodný stav. Plzeňský záložník dostal od deníku Právo a Sportu.cz známku 1 za bezchybný výkon! Stejnou známku obdržel i Petr Jiráček, který znovu válel! Rozdával přihrávky na všechny strany, takřka nechyboval. V samotném závěru ještě vylepšil českou pozici Tomáš Sivok trefou na 2:0.

Černohorské deníky psali o zmrazení nadějí či o katastrofě. Hráči však burcují: „Ještě není nic ztraceno!“ A Černá Hora již v základní skupině dokázala, že v „pekle v Podgorici“ se soupeřům špatně dýchá. Anglie tu vedla 2:0, domácím bojovníkům hnaným vyprodaným stadionem se ale podařilo vedení hostů smazat.

O nevyzpytatelnosti barážových klání ví i brankář Čech, který říká: „Hlavně zůstat pokorní.“ Devadesát minut je nesmírně dlouhá doba a Černohorci rozhodně nesložili zbraně. Trenér Brnovič a vlastně celý národ čekají víc hlavně od hvězdného Vučiniče, který byl na Letné takřka neviditelný. Udrží Česká republika nadějný náskok a potvrdí svou historickou barážovou úspěšnost? Definitivní odpověď se dozvíme dnes večer, duel můžete sledovat na stanici ČT4 Sport.

Žádné komentáře:

Okomentovat