Prohledat tento blog

úterý 22. listopadu 2011

Severní vítr je krutý. Indiáni v Litvínově tvrdě narazili!


Hokejisté Plzně dostali letos podruhé pořádnou facku. Nebo snad ránu pěstí? Nedávno podlehli na svém ledě brněnské Kometě vysoko 1:6 a v úterý si pohrál se Strakou & spol. i Litvínov. Na Stadionu Ivana Hlinky řádil František Lukeš, který si připsal čtyři kanadské body za přesné asistence.

Přitom úvod duelu připomínal spíše první letošní střet obou soupeřů na západě Čech, který urvali modrobílí na svou stranu v poměru 2:1. Do první velké šance zápasu se v oslabení řítil Lukeš, na Mazance ale nevyzrál. To ještě mladý gólman netušil, že krušné chvíle ho teprve čekají ...

Také Indiáni si vypracovali největší příležitost při vlastním oslabení, ale Straku zastavil faulem Hanzl a ani repete v podobě trestného střílení plzeňskému náčelníkovi nevyšlo. A tak se ke slovu dostali domácí, jmenovitě Jenáček, který doklepl puk za Mazance.

A druhá perioda? Ta už byla v režii domácích! Ve 23. minutě se poprvé trefil Hujsa a právě slovenský forvard byl hlavní postavou i ve 33. minutě. To jej nevybíravě poslal na mantinel Kinrade a kanadský bek musel pod sprchy. Litvínovští s početní převahou naložili bravurně. Nejprve zvýšil Kubinčák, pak se ale přece jen prosadili hosté zásluhou Dudy. Jenomže další dva zásahy v rozmezí dvou minut vzali hostujícím borcům definitivně vítr z plachet.

Do poslední části nastoupil Adam Svoboda, ale ani on nezastavil ofenzivní lavinu domácích. Poslední výkřik Plzně měl na svědomí Heřman, který snížil na 2:5. To však nebylo nic platné. Kubinčák, Hujsa a Hübl proměnili zápas v plzeňský debakl. A to ještě mohl v samotném závěru zkompletovat hattrick Hübl!

Litvínov pošesté v řadě doma vyhrál, naopak Indiáni utrpěli podruhé v ročníku nebývalý debakl. Osm inkasovaných gólu? Naposledy 9. října 2008 v televizním utkání v Pardubicích, Plzeňané tehdy padli 5:8 ...

Žádné komentáře:

Okomentovat