Prohledat tento blog

čtvrtek 24. listopadu 2011

Senzace! Viktoria paralyzovala Borisov trefou Bakoše


Dokázali to, mise je splněna! Fotbalisté plzeňské Viktorie si ve včerejším souboji s Borisovem zajistili vytoužené pokračování v pohárové Evropě. Pro ně v klíčovém utkání skupiny H zdolali běloruského mistra trefou Marka Bakoše. Matematicky vzato ještě BATE žije, avšak to by musel zvítězit na Nou Campu nad tamější Barcou. Postup Bělorusů do Evropské ligy se tedy posunul čistě do teoretické roviny.

Do sestavy Západočechů se po zranění vrátil gólman Marek Čech a rozhodně se během chladného a mlhavého večera nenudil. Ponuré počasí rozzářil v závěru první půle Bakoš, který po parádní akci Petržely po křídle střílel do prázdné klece. Plzeňský „rychlonožka“ Petržela tak bohatě odčinil zaváhání pro Barceloně, slovenský internacionál Bakoš potvrdil výtečnou střeleckou formu.

Ještě předtím ale hrozili domácí, a to především z rychlých kontrů. Ale ani Brazilec Bressan, který se ocitl v několika slibných pozicích, síť Plzně nerozvlnil. Plzeň také nezůstávala pozadu, a tak byl k vidění pohledný souboj plný šancí.

BATE byl častěji u míče, chvílemi si vytvořil i optický tlak, ale v koncovce chyběla přesnost, klid i štěstí. Čím víc se blížil závěrečný hvizd, tím více byla na domácích borcích patrná nervozita. V závěru se na trávník dostal i žolík trenéra Gončarenka Mateja Kežman, ani on se ale neprosadil.

Viktoria uhájila tři body s přívlastkem zlaté, protože o jarní účast v Evropské lize by nyní Vrbovi svěřence připravil jedině zázrak…

Žádné komentáře:

Okomentovat