Prohledat tento blog

pondělí 28. listopadu 2011

Potřetí doma, potřetí vítězně. Plzeň se oklepala z debaklu v Litvínově


Po výpadku v Litvínově se opět vrací do herní pohody. Hokejisté extraligové Plzně zvládli i třetí utkání v ČEZ Aréně v řadě a znovu se přiblížili čelu tabulky. Na vedoucí pražskou Spartu nyní ztrácí pět bodů.

Straka a spol. prožili povedený týden. Ve středu přetlačili v divokém západočeském derby Energii 5:4 a v pátek zdolali Kladno přesvědčivě 4:1. A nic nenechali náhodě ani ve včerejším souboji s Pardubicemi a po výhře 5:2 poskočili na třetí příčku.

Po bezbrankové první části se Indiáni zakousli do perníkářů ve druhé periodě. Nejprve se ale trefili hosté, jmenovitě kapitán Východočechů Koukal, který šikovně tečoval střelu Píšy. Jenže pak přišly chvíle Indiánů. Ofenzivní lavinu začal Pletka, skórující poprvé v modrobílých barvách. Plzeň přebrala otěže zápasu, lépe bruslila, vytvářela si brankové příležitosti, načež hosté odpovídali jen nedovolenými zákroky.

A přesilovka Indiánů, to je smrtící zbraň! Ve 34. minutě se z dorážky prosadil matador Straka a další početní výhodu Západočechů zhodnotil o minutu později Marušák.

Poslední šanci hostů zazdil Radil, který neproměnil trestné střílení. A tak zatloukl pomyslný hřebíček do rakve hostů Stránský. Mladý pardubický forvard se přece jen trefil v 50. minutě a ještě vykřesal pro perníkáře jiskřičku naděje. Tu však nekompromisně sfoukl ranou z otočky Nick Johnson.

Pět tisícovek diváků tak mohlo s Indiány oslavit třetí výhru v řadě. Další prověrku pro Jelínkovi svěřence připraví druhý celek soutěže a soused v tabulce, tým Liberce. Utkání na horkém libereckém ledě se hraje ve středu 30. listopadu. Navážou Plzeňané na kvalitní představení z ČEZ Arény?

Žádné komentáře:

Okomentovat