Prohledat tento blog

pátek 21. října 2011

Zázraky se nedějí každý den ...


Statečným výkonem a dobře zkonsolidovanou obranou se prezentovala plzeňská Viktoria na trávníku nejlepšího celku světa. Na věhlasném Nou Campu se sice zázrak v podobě bodového zisku nekonal, i tak ale hosté opouštěli hřiště se vztyčenou hlavou.

Nehledě na to, že se celý duel hrál pod taktovkou obhájce trofeje, předvedla Plzeň odvážnější výkon než před nedávnem český nároďák. V úvodu přežila dvě stoprocentní šance Barcy, po deseti minutách ale paralyzovala hosty dvojice Messi-Iniesta a druhý jmenovaný otevřel skóre.

Pojistku ale Katalánci i díky výtečné plzeňské defenzivě nepřidali. Jak si všiml španělský tisk, Barcelonu branka evidentně ukolébala. Domácí předváděli pohlednou kombinační hru plnou parádiček, leč bez efektu.

Pravda, že při Viktorii stáli všichni svatí – Villa ani Pedro se v jasné šanci neprosadili, „božský“ Messi orazítkoval pouze brankovou konstrukci. Ale deset minut před závěrečným hvizdem se po minele Petržely přece jen prosadil kanonýr Villa.

Obvyklý brankostroj Barcelony se tedy nekonal, Viktoria odjíždíí z Nou Campu s přijatelnou porážkou 0:2. Přestože „Barca“ po celé utkání dokazovala, že je týmem z jiné planety ...

Žádné komentáře:

Okomentovat