Prohledat tento blog

pondělí 10. října 2011

Litvínovské prokletí zlomeno, Indiáni si pojistili první místo


O motivaci ve včerejším duelu s Litvínovem měli plzeňští borci rozhodně postaráno. Vždyť právě Chemici v loňském předkole ukončili jejich fantastické zmrtvýchvstání. Odplata se modrobílým vyvedla, Indiáni skalpovali litvínovskou Vervu v rámci desátého kola Tipsport extraligy a upevnili si první místo v tabulce. Naopak Chemici se po slibném vstupu do soutěže trápí a už pět zápasů nepoznali chuť vítězství.

Tři body se však nerodily vůbec lehce. Západočeši vtrhli na Vervu s vervou, ale v koncovce se na nich podepsala přílišná přemotivovanost. Na první gól čekalo šest tisícovek diváků téměř polovinu utkání. Dočkali se v 27. minutě, kdy se do útočného pásma probil Dvořák a střelou z otočky překonal výtečného Fraňka.

V závěrečné třetině pojistil v dvojnásobné přesilovce vedení modrobílých Kovář. Domácí i přes další snahu pomyslný hřebíček do litvínovské rakve nezatloukli a čtyři minuty před závěrečnou sirénou zdramatizoval duel Majdan. Na víc se ale Verva nezmohla a odjíždí tak domů s nepořízenou.

Plzeň zlomila litvínovské prokletí a dále vévodí Tipsport extralize, třebaže jen o skóre. Bitvy o další body vzplanou už v pátek, kdy Indiáni cestují na Kladno k utkání s letos statečně bojujícími Rytíři…

Žádné komentáře:

Okomentovat