Prohledat tento blog

neděle 10. července 2011

Turnaj Ex Pilsen začal svou pátou dekádu, z titulů se radují Oravec a Roscaová


Na dvorcích TK Slavia Plzeň se uskutečnil již 41. ročník prestižního mezinárodního tenisového klání pod názvem Ex Pilsen Wilson Cup, určeného pro hráče do 18 let. A stejně jako v letech minulých si tenisový labužník přišel na své. Mladí tenisté a tenistky předváděli své umění po celý týden a k vidění byla řada pohledných a dramatických bitev.

Akce se v minulosti mohli zúčastnit tenisté a tenistky do 21 let, pořadatelé ale postupně hranici snížili na 18. Při pohledu do historie turnaje najdete v kolonce vítězové taková jména jako Chládková, Koukalová-Zakopalová, Šmíd, Navrátil, Nováček, Damm či Cibulec. Ze zahraničních vítězů a vítězek stojí za povšimnutí triumf Rusky Šarapovové či bývalého 33. hráče světa Andrease Becka.

Po loňském kralování Brita Broadyho (letošního finalisty wimbledonské juniorky) se v roli nejvýše nasazeného chlapce představil Laslo Djere ze Srbska, v dívčí části turnaje Aneta Dvořáková z pražské Sparty. Prapor plzeňských tenistů držel pouze Dominik Starý, který dostal od pořadatelů divokou kartu. Jeho cesta však skončila v prvním kole hlavní soutěže na raketě Ridouta z Velké Británie. Ostatní borci ze západočeské metropole neprošli nástrahami kvalifikace.

Singlový titul si z Plzně odváží slovenský tenista Jakub Oravec, hrající za Beskydský tenisový klub. Ve finále zdolal nejvýše nasazeného Srba Djereho 6:3 a 7:5. Turnaj dívek ovládla rumunská kvalifikantka Roscaová, která si ve finále pohrála s Lebeshevovou z Běloruska a zvítězila 6:1,6:2. Překvapivá vítězka neztratila v Plzni ani set!

Úspěch pro český tenis zajistil pár Šimůnek, Papík, který ovládl čtyřhru. V prvních dvou duelech prokázal pevné nervy v Super tiebreacích, v semifinále a finále už ztratili Češi dohromady jen sedm her. Deblový vavřín v dívčí části turnaje získala dvojice Mullerová s Uberalovou (Maďarsko, Slovensko).

Další ročník prestižního Ex Pilsen Wilson Cup je tedy minulostí, ale rozhodně svou kvalitou nezklamal. A přilákal i hráče z exotických krajů, jakými letos byli Mladý Číňan Jüanfeng Li či Venezuelanka Maria Andrea Cardenasová.

Žádné komentáře:

Okomentovat