Prohledat tento blog

čtvrtek 21. července 2011

Rosenborg Trondheim? Soupeř obtížný, nikoliv však „nehratelný“


Historická chvíle, na kterou plzeňští fans dlouho nezapomenou. Po čtyřiceti letech se do Štruncových sadů vrátil evropský fotbal a co víc – fanoušci mohli se svými idoly oslavovat hladký postup přes arménský Pjunik Jerevan do třetího předkola Ligy mistrů! Domácí duel se hrál pod taktovkou českého mistra stejně jako duel v arménské metropoli. Viktoria vyhrála 5:1 a celkově dvojzápas 9:1!

Nyní je však třeba myslet dopředu. Los ve švýcarském Nyonu totiž určil jméno další překážky na cestě do vysněné soutěže - toto jméno zní Rosenborg Trondheim. Norský suverén a celek s poměrně bohatými zkušenosti z hlavní soutěže nejslavnější fotbalové ligy.

Rosenborg kraluje norské fotbalové scéně se ziskem 22 titulů a devíti triumfy v Norském poháru. Nesmrtelnost získal v roce 1996, kdy šokoval fotbalový svět výhrou na San Siru nad místním AC Milán!

V posledních letech se však Norům nedaří proniknout přes nástrahy předkol. Naposledy se v hlavní soutěži představili v roce 2008, loni je dál nepustila FC Kodaň. Lodivod Vrba označil Rosenborg za „střední cestu“. Veledůležité bude první utkání, které se odehraje 26. nebo 27. července na půdě soupeře. Pokud si Viktoria přiveze příznivý výsledek do odvety, může dál snít svůj sen...

Žádné komentáře:

Okomentovat