Prohledat tento blog

čtvrtek 7. července 2011

Pět dní do startu, Plzeň se chystá za Kavkaz


Velká chvíle plzeňského fotbalu se blíží. Den D, na který netrpělivě čekají fanoušci českého mistra. Již za pět dní vyběhnou svěřenci trenéra Vrby na trávník v arménské metropoli, aby se utkali s místním Pjunikem Jerevan v prvním souboji druhého předkola ligy mistrů.

Je tomu přesně rok, co se Viktoria představila v Evropě po dlouhém, takřka čtyřicetiletém půstu. Tehdy vítězi Ondrášovka Cupu vystavil stopku na cestě do evropské ligy turecký gigant Besiktas Istanbul. Letos se však píše zcela jiný příběh...

Nejen že Viktoria bude bojovat o věhlasnější Ligu mistrů, ale také sílu soupeře nelze srovnávat. Arménský suverén má jistě své kvality, avšak oproti duelům s tureckým velkoklubem by se mělo hrát pod taktovkou Západočechů.

Viktoriáni ladili formu na soustředění v Rakousku, kde okusili evropskou konfrontaci. Český šampion podlehl Kluži a izraelskému celku Maccabi Haifa a na závěr vyzrál na ázerbájdžánský tým Neftči Baku 1:0 trefou čerstvé posily Čišovského. V Rakousku se Vrbovi svěřenci potýkali s koncovkou, ve třech duelech vsítili pouze dvě branky. Dokáže se český mistr prosadit a překonat první překážku na trnité cestě do vysněné soutěže?

Žádné komentáře:

Okomentovat