Prohledat tento blog

čtvrtek 14. července 2011

Hra kočky s myší aneb souboj Viktorie s Jerevanem


V totální destrukci místního Pjuniku se proměnil první duel druhého předkola Ligy mistrů. Plzeňská Viktoria přijela, viděla a zvítězila jednoznačně 4:0. A nebýt výtečných zásahů gólmana Israeljana, mohli si Plzeňané odvážet dokonce i vyšší výhru. Už asi jen zázrak by připravil českého šampiona o třetí předkolo nejslavnější klubové soutěže světa, ze kterého má i poražený celek jistotu alespoň kvalifikace Evropské ligy.

Vrbovi svěřenci nepřijeli za Kavkaz ani při nejmenším bránit a svému soupeři uštědřili před čtyřmi tisícovkami diváků pořádnou lekci. Po nepříliš přesvědčivém vystoupení v Rakousku, kde se Viktoria potýkala s neefektivní koncovkou, tak ukázala svou skutečnou sílu.

Kanonádu do sítě Pjuniku načal už po sedmi minutách Bakoš, skórující přesnou hlavičkou. Zanedlouho později spálil tentýž muž vyloženou šanci, ale v 28. minutě se už hosté radovali. Kapitán Horváth se ze značky pokutového kopu jako obvykle nemýlil. Český mistr svého pohárově zkušenějšího soupeře jasně přehrával a ve 40. minutě přidal další trefu. Poločasový koncert Západočechů korunoval z další penalty Bakoš.

Ještě lepší výchozí pozici do odvety zajistil Viktorii v 72. minutě Kolář, který se trefil po přesném centru matadora Horvátha. Viktoria Plzeň ukořistila ve třicetistupňovém vedru první výhru v evropských pohárech v historii a rázně tak vykročila do dalšího předkola. Už jen zázrak by mohl způsobit, aby Pjunik vstal z popela, tak jako bájný Fénix...

Žádné komentáře:

Okomentovat