Prohledat tento blog

středa 27. července 2011

Starším žákům kralovaly naděje z Balkánu


Bogdan Borza a Ana Konjuhová – tak zní jména čerstvých evropských šampionů v kategorii starších žáků. Tradiční podnik hraný na dvorcích plzeňské Slavie skončil nedělními finálovými bitvami a v deštivém týdnu přinesl úspěch mladíků z Balkánu.

Prapor plzeňských tenistů držel až do čtvrtfinále pátý nasazený Dominik Starý. Tam však cesta nadějného tenisty skončila na raketě Nizozemce Van Rijthovena. Další čeští borci opustili západočeskou metropoli v úvodních kolech.

Do nedělní finálové dvouhry chlapců se prodrali dva rumunští kolegové, Borza a Frunza. Úspěšnější byl nakonec Bogdan Borza, který přes mírnou krizi ve čtvrtfinále přehrával soupeře po celý týden takřka suverénně. Navíc finalisté singla společně přidali i deblový primát.

A ještě jeden triumf putuje na Balkán. Chorvatská naděje Ana Konjuhová se stala mistryní starého kontinentu mezi dívkami. Ve finále si poradila se Švýcarkou Beličovou ve třech sadách. Jen titul Beličové s Grimmovou ze země Helvétského kříže narušil nadvládu Balkánu...

Žádné komentáře:

Okomentovat