Prohledat tento blog

sobota 23. července 2011

Nečekaný hrdina rozluštil pohárovou hádanku


Jen několik dní po euforii z postupu přes arménský Pjunik Jerevan je opět celá Plzeň na nohou. Fotbalisté Viktorie totiž porazili celek Mladé Boleslavi a poprvé slaví zisk národního Superpoháru. Po rok staré porážce v Praze na Letné se tak dočkal čerstvý český šampion satisfakce a potvrdil svou letošní nadvládu nad českou fotbalovou scénou.

Do role plzeňského hrdiny se pasoval mladý střelec Jakub Hora. Plzeňané nastoupili v obměněné sestavě a tak se na trávník podívali i fotbalisté, kteří většinou jen zahřívají lavičku náhradníků. A právě jeden z nich, teprve 20-letý talentovaný Jakub Hora se zasloužil o vyrovnání v 84. minutě. V penaltovém rozstřelu pak poslal balon nekompromisně do šibenice a pečetil tak plzeňský triumf!

Duel se však nevyvíjel zpočátku příliš růžově. Nejen že si Viktoriáni v první půli nevypracovali pořádnou šanci, navíc deset minut před odchodem do šaten inkasovali. Po faulu na Rolka v šestnáctce se z penalty trefil Táborský.

Po změně stran domácí přidali na pohybu, ale hosté pečlivě bránili svůj hubený náskok. Především dvě „boleslavské věže“, Rolko a Neuwirth, ve vzduchu kralovali. Naopak při ojedinělém výpadu Středočechů podržel plzeňské akci brankář Daněk. A tak přišla první velká chvíle Jakuba Hory, který poslal v 84. minutě zápas do penaltové rozstřelu.

V něm udržel český mistr pevnější nervy a po trefách Daridy a Hory vybuchly Štruncovy sady nadšením. Viktoria Plzeň zvítězila na penalty 4:2 a premiérově se raduje z českého SYNOT TIP Superpoháru. Navíc přispěla do klubové kasy jedním milionem...

Žádné komentáře:

Okomentovat