Prohledat tento blog

pátek 30. září 2011

Statečný výkon nestačil, Viktoria odjíždí z Milána bez bodu


Vyrovnanou partii sehrála plzeňská Viktoria na slavném San Siru v rámci druhého kola základní skupiny Champions League. Milánskému AC vzdorovala především v první půli, ve druhé ale proměnil po sporné ruce Čišovského penaltu Ibrahimovič a o několik chvil poté dorazil českého mistra Cassano. I tak ale Plzeň zaslouží za sympatický výkon v italském fotbalovém chrámu uznání.

Prim hrál ve středečním duelu vytáhlý Zlatan Ibrahimovič, obě trefy do Čechovy sítě pocházely z jeho dílny. Jak po utkání podotkli Horváth s Vrbou, „kdyby Ibrahimovič nehrál, dopadlo by to jinak“. Přestože italský mistr je jiný kalibr než BATE, vypracovali si Plzeňané řadu slibných šancí. Škoda, že zůstalo jen u nich… Na druhé straně je nutné podotknout, že rozdíl ve skóre mohl být i vyšší, nebýt výborného Marka Čecha.

I přes porážku se Vrbovi hoši posunuli v tabulce „skupiny smrti“ na třetí místo, a to díky debaklu Borisova v utkání s Barcelonou. Domácí marně bránili smrtící ofenzivu soupeře, skóre se nakonec zastavilo na 5:0 pro „Barcu“. Klíčový zápas čeká Viktorii zřejmě na trávníku Borisova. Právě tam by se podle papírových předpokladů mělo hrát o vstupenku do Evropské ligy…

Žádné komentáře:

Okomentovat