Prohledat tento blog

sobota 17. září 2011

Indiáni vyráží na válečnou stezku, na úvod zkříží cestu Vítkovicím


Nový ročník hokejové Tipsport extraligy začne ve stínu letecké tragédie až v neděli. Podle rozlosování měli Západočeši zahajovat sezonu 2011/2012 pátečním duelem v Praze na Spartě, nakonec se ale na startu utkají v domácím stánku s Vítkovicemi. S celkem, který dvakrát za sebou dokráčel až do finále…

Po necelém půl roce půstu se fanoušci opět těší na hokejový maraton. Po loňském kralování třineckých Ocelářů si na titul brousí zuby řada dalších ambiciozních celků - Sparta, Pardubice, Liberec nebo Plzeň. A právě Indiáni mají podle bookmakerů největší šanci!

Jistě by rádi napodobili své fotbalové kolegy, kteří loni kralovali české kopané. Určitě vize, která se plzeňskému fanouškovi zamlouvá… A nemusí se jednat o přání z „říše snů“. V sezoně 2009/2010 zisk Prezidentovy trofeje, v loňské sezoně srazila Strakovu partu na kolena administrativní chyba. I přes nepřízeň osudu ale Indiáni pronikli až do předkola play-off. Oba případy mají společný jmenovatel - krátké účinkování ve vyřazovacích bojích. Do třetice všeho dobrého?

„Náčelník“ Straka přes léto přilákal řadu kvalitních posil. V brankovišti by měli tvořit tandem Adam Svoboda s nadějným Mazancem. Právě na klíčovém postu tlačila Indiány v loňském ročníku bota, během sezony se v brance modrobílých protočilo šest mužů! Do týmu ale přibyly i další „stars“ jako František Kaberle nebo Ondřej Kratěna. Zpátky je také „enfant terrible“ Duda.

Indiáni zvládli letní přípravu podobně jako loni na výbornou. Před rokem zdolali ve finále Tipsport Cupu Znojmo, letos si suverénně proklestili cestu do prosincového čtvrtfinále European Trophy. Jak se Strakovi & spol. podaří vstup do nového ročníku?

Žádné komentáře:

Okomentovat