Prohledat tento blog

sobota 3. září 2011

Hokejbalový turnaj v režii helvétského kříže


Světový hokejbal se zhruba po půl roce vrátil zpět do Plzně. Po mezinárodním lednovém klání Pilsen Cup 2011 se v hale na Košutce utkala špičková evropská mužstva a plzeňský fanoušek si znovu rozhodně přišel na své.

Turnaj pod názvem World Cup nabídl velmi kvalitiní úroveň. Kromě pořádající Plzně se fanouškům představily Oberwil Rebells, SHC Belpa 1107, HBK Nitrianski Rytieri Nitra, ELBA DDM Ústí nad Labem, Reebok Hockey Ružinov, HBC Hradec Králové 1988 a Heilbronn Hornets.

Prestižní klání se hrálo podle švýcarských not. Titul si ze západočeské metropole odváží švýcarský mistr Oberwil Rebells, který ve finále přehrál vítěze švýcarského poháru SHC Belpa 1107. Oberwill v prvním duelu s Ružinovem nedal gól a jakoby si střelecký prach schoval až do dalšího průběhu turnaje. Celkem vítěz turnaje nasázel 28 branek.

Domácí borci hravě zdolali ve čtvrfinále slovenský Ružinov, až v semifinále padli s vítězem 4:5 v prodloužení. Chuť si pak spravili ziskem bronzových medailí, které vydolovali v utkání s Nitrou.

Oficiální stránky turnaje na http://www.worldcup2011.cz/index.asp

Žádné komentáře:

Okomentovat