Prohledat tento blog

pondělí 29. srpna 2011

Viktoria na Nou Campu a San Siru... Scifi? Ne, realita!


Viktoria Plzeň v Lize mistrů. Tato zpráva není z literatury science fiction a ani se nejedná o počin fanouška oblíbené video hry Fifa 2011. Společný sen plzeňských fotbalistů a fanoušků se totiž stal skutečností – Viktoria vyřídila favorizovanou Kodaň a čeká jí základní skupina nejslavnější ligy světa! A že to nebude skupina ledajaká...

Los přisoudil českému šampionovi smrticí skupinu s duem FC Barcelona, AC Milán. Třetím soupeřem Západočechů bude běloruský BATE Borisov. Právě přes ten by papírově mohla vést cesta do Evropské ligy, kterou si zahrají celky na třetích příčkách.

Vzestup Viktorie, to je pohádkový příběh, který by nenapsali ani bratři Grimmové! Před několika lety celek, který se topil na samém dně tabulky a často se musel vracet ze druhé ligy. Ale rok se s rokem sešel a z Davida se postupně stává Goliáš... Minimálně na české fotbalové scéně.

A způsob, jakým Vrbovi svěřenci pronikli do hlavní soutěže, budí respekt. Pjunik Jerevan 4:0 a 5:1, Rosenborg Trondheim 1:0 a 3:2 a FC Kodaň 3:1 a 2:1. Suma sumárum 17 vstřelených branek, pouhých pět obdržených a samé výhry!

Do nejslavnější ligy vstoupí Viktoriáni 13. září soubojem s Borisovem, s největší pravděpodobností v pražském Edenu.

Žádné komentáře:

Okomentovat