Prohledat tento blog

pátek 5. srpna 2011

Pohádka pokračuje, Viktoria jde dál!


Společný sen plzeňských fotbalistů a fanoušků žije dál! Viktoria Plzeň skolila norský Rosenborg Trondheim i doma ve Štruncových sadech a zahraje si poslední, čtvrté předkolo Ligy mistrů. Jejím posledním soupeřem bude FC Kodaň, rozhodl los v Nyonu. Poměrně krutá zpráva, protože právě pravidelný dánský účastník věhlasné soutěže budil v seznamu možných soupeřů největší respekt... Navíc Plzeň odehraje domácí utkání v azylu v Edenu, UEFA totiž nepovolila Viktorii další účinkování ve Štruncových sadech.

V domácí odvetě předvedla obě mužstva svou ofenzivní fotbalovou filozofii v plné parádě – pět tisíc fanoušků sledovalo pohlednou útočnou bitvu, jejímž výsledkem bylo pět branek a postup Plzně.

Cesta za vítězstvím se však nerodila lehce. Český mistr se totiž musel oklepat z inkasované branky do šatny, ve druhém dějství se ale Vrbovi svěřenci vzchopili a dotáhli utkání až do zdárného konce. Viktoria tak nenavázala na celky Sparty a Slavie, které na přelomu milénia promrhali jednobrankový náskok z venkovního duelu.

Viktoria Plzeň klepe na bránu Ligy mistrů. FC Kodaň však představuje zdaleka nejsilnějšího soupeře, kterého Viktoria na své cestě dosud potkala...

Žádné komentáře:

Okomentovat